Els clubs privats d’Andalusia temen increments del 180%

Amb la nova normativa el club de Punta Ombria passarà a pagar uns 200.000 euros a l'any enfront dels 70.000

1/09/2012

Clubes privados andaluces
El tresorer del Club Nàutic de Punta Ombria, Gaspar Linares, va assenyalar recentment en referència a la pujada de taxes que “el vertader problema està en que l'APPA té previst aplicar pròximament el mateix decret a les instal·lacions concessionades privades de forma esglaonada i club per club, per evitar un excessiu enrenou. Això “ens obligarà a pujar els preus, fins i tot per sobre dels ports gestionats directament per l'APPA”.

Linares també diu que “una de les taxes concretes, la denominada T5 d'Embarcacions Esportives i d’Esbarjo, s'incrementarà per a una instal·lació nàutica com la nostra, amb capacitat per a 400 amarraments, més d'un 180%, passant a pagar uns 200.000 euros a l'any enfront dels 70.000 que paguem ara. Afirma que “pujarà notablement la taxa de concessió, que ara mateix està entorn dels 135.000 euros anuals de mitja per a les instal·lacions concessionades onubenses i que, segons càlculs de la pròpia APPA, passaran per a un port com a Punta Ombria a uns 500.000 euros”. “Tot això ens porta a pensar que el futur a mitjà termini passa per entregar els vaixells i les claus de les nostres instal·lacions a l'APPA davant la inviabilitat de mantenir les concessions administratives”.

“Crec que el futur de la nàutica d’esbarjo estarà seriosament compromès i a prop de l'extinció perquè només s’ho podran permetre els que més tenen i tot, després de les importants inversions que hem afrontat els socis dels clubs per modernitzar les instal·lacions”. Al final Linares assevera que “el que vulgui mantenir l'activitat haurà de tornar novament als ports de l'APPA”.

Per això les instal·lacions concessionades onubenses han emprès ja una línia d'actuació conjunta per traslladar a l'APPA la problemàtica que genera aquest nou marc normatiu, que segons Linares és “molt abstracte i susceptible de múltiples interpretacions de caràcter subjectiu”.

SBC-marinasdeandalucia.com

TORNAR