Acpet – Port News

Domini català al Campionat d’Espanya de 29er amb les germanes Munté al capdavant

Breaking News

abril 08
17:10 2015

domini catala 29er

Les joves promeses del CN Cambrils van guanyar 7 de les 14 proves disputades, realitzant tota una exhibició en el seu debut a les Illes Canàries

Les germanes Carla i Marta Munté, del CN Cambrils, es van proclamar guanyadores absolutes del Campionat d’Espanya de la Classe 29er que durant els dies 31 de març al 3 d’abril va organitzar el RCN Gran Canaria, amb 25 equips participants de 6 clubs en representació de 4 comunitats autònomes: Catalunya, Santander, Balears i Canàries.

Carla de 17 anys i Marta de 15, de l’equip Movistar – Mapfre, es van presentar a Gran Canària amb l’aval de ser les actuals Campiones del Món Femenines, títol aconseguit a Canadà l’agost del 2014. En aquest nacional 2015 van acabar enduent-s’ho tot: campiones absolutes, campiones femenines, campiones Sub19 i les dues plaques de la RFEV tant absoluta com femenina.

Les joves promeses del CN Cambrils van guanyar 7 de les 14 proves disputades, realitzant tota una exhibició en el seu debut a les Illes Canàries. El seu balanç final va ser: “Estem encantades amb tot. El camp de regates és molt bo i hem anat bé des del primer dia. Només vam tenir alguna complicació a la tercera jornada a causa d’unes ràfegues de vent”

Subcampionat absolut per a Pep Costa, de 15 anys i Santiago Alegre de 18, del CN Garraf, líders al acabar la primera jornada i arribant amb opcions de títol el quart i últim dia. “Ens hem divertit molt i aquest camp de regates amb onades grans ens ha anat molt bé per a preparar el Mundial de Gal·les de l’agost”. El podi absolut, i 100% català, es va completar amb la tercera posició de Nil Mas i Fran Núñez, també del CN Garraf.

Cal destacar el subcampionat absolut en categoria femenina per part de Tània Bonilla i Núria Miró (CN el Balís). L’anterior èxit de la Tània no s’ha de buscar massa lluny, concretament, la quarta posició en el Mundial de Canadà el 2014, on va participar amb el seu company del CN el Balís, Marc Chapón.