facebook
facebook
twitter
dj, 17 d desembre d 2020
Stella Oceani arriba a Marina Vela Barcelona, després de la seva travessia pel Mediterrani
Stella Oceani arriba a Marina Vela Barcelona, després de la seva travessia pel Mediterrani

Després de 7 dies de travessia, els 11 velers de la nova edició de Stella Oceani, liderada per la capitana, YouTuber i creadora de Allèn les Mars, Paula Gonzalvo, van arribar a Marina Vela Barcelona, guiant-se per astres i fars i sense fer ús del GPS en tota la travessia. La nova edició, va reunir a més de 70 tripulants i ha recorregut més de 500 milles, i ha guanyat el veler més precís a calcular la seva posició geogràfica amb Sextant, no el més ràpid. 

El guanyador va ser el veler Bali II, el més precís calculant la seva latitud i longitud tant per estima, demores i observació amb sextant a la seva arribada a Marina Vela. Una competició molt renyida perquè el veler Estel va quedar a tan sols un punt de la victòria, 73 i 72 punts respectivament. En tercera posició, amb 53 punts, va ser el veler Tifón.

Les regles de la Travessia busquen el sentit comú del navegant que s'orienta gràcies a les referències que té al seu abast a cada moment: fars, estrelles, planetes, sol i lluna. Una competició única en la qual es permet fer ús del motor si cessa el vent així com parar i prendre un bany si així es desitja, sense necessitat d'anar el més ràpid possible, fomentant la vida a bord.

La Travessia comptava amb més de 500 milles, amb sortida de Marina Vela, rodejant les Illes Balears, i ha tingut com a objectiu donar visibilitat a la vela de creuer, al aprenentatge i la pràctica de saber posicionar-se en la mar sense cap referència a terra, només amb els astres i el sextant. 

Des de l'aparició del GPS, la navegació tradicional ha quedat relegada en segon pla fins al punt de veure's oblidada, per això Stella Oceani ha apostat per incentivar l'ús dels mètodes tradicionals de navegació. 

Els astres triats per la majoria de navegants en aquesta competició han estat Júpiter i Mart durant el capvespre, esperaven aquest moment per a realitzar les seves observacions perquè la seva observació era fàcil, fins i tot abans del crepuscle nàutic, i al seu torn estaven a una distància que permetia unes rectes d'altura gairebé de 90º. La meridiana va ser també triada per molts navegants perquè tots buscaven aquest punt extra que proporciona haver obtingut latitud i longitud per meridiana.

Bookmark and Share
PUBLICITAT

CONTACTAR