facebook
facebook
twitter
dc, 9 d marš d 2022
L’ACPET i Aqua superPower s'uneixen per a la revolució elèctrica marina a Catalunya
L’ACPET i Aqua superPower s'uneixen per a la revolució elèctrica marina a Catalunya

El projecte pretén crear una infraestructura per a embarcacions elèctriques i corredors de recàrrega al llarg dels 580 km de costa de Catalunya

Aqua superPower subministrarà i instal·larà els seus carregadors marins de xarxa intel·ligent d'alta potència sense cap cost per al propietari/operador de l'emplaçament

L'Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics (ACPET) s'ha associat amb Aqua superPower per a fomentar la creació d'una xarxa de serveis de càrrega ràpida marina connectada per als seus membres. L'Associació compta amb 46 dels 53 ports esportius, la qual cosa suposa el 87% de totes les concessions portuàries atorgades a Catalunya. A través de l'associació, Aqua superPower oferirà el subministrament i instal·lació dels seus carregadors marins de xarxa intel·ligent d'alta potència sense cap cost per al propietari/operador del lloc, creant una infraestructura d'embarcacions elèctriques i corredors de càrrega al llarg dels 580 km de la costa de Catalunya. 

A mesura que la revolució de la mobilitat elèctrica es va imposant a les carreteres i als cels, el canvi cap a l'electrificació també s'està accelerant en el món marí. Aqua superPower és la primera empresa que desenvolupa i instal·la una xarxa global de càrrega ràpida marina per a fer costat als ports esportius, els constructors de vaixells i els propietaris d'embarcacions en el canvi sostenible cap a la descarbonització i la conservació marina. L’ACPET està associada a la gran majoria dels ports esportius de Catalunya, amb l'objectiu d'unificar estàndards per a garantir que les instal·lacions comptin amb els millors serveis i infraestructures, i proporcionar als usuaris una xarxa de ports de primer nivell.

"A l’ACPET volem ajudar els nostres membres a aconseguir els seus objectius de sostenibilitat i descarbonització. Treballant amb Aqua superPower, podem oferir als nostres membres una infraestructura de càrrega ràpida marina totalment connectada per a donar servei al creixent nombre d'embarcacions elèctriques", afirma Albert Bertran, President de l’ACPET. "Estem encantats d'associar-nos amb Aqua superPower per a poder fer costat a les persones que desitgen fer la seva navegació més sostenible oferint una infraestructura de càrrega ràpida i de xarxa per als usuaris d'embarcacions elèctriques en els nostres ports esportius.” 

"Estem encantats d'haver estat nomenats soci de càrrega ràpida marina de l’ACPET amb l'objectiu d'ajudar els seus membres a reduir l'impacte de la navegació en el medi ambient marí", diu Alex Bamberg, director general de Aqua superPower. "L'accés a una infraestructura de càrrega que ofereixi una experiència fiable d'endoll i càrrega, amb característiques com la visibilitat dels punts de càrrega, és essencial per als propietaris d'embarcacions si volen desenvolupar la confiança per a la transició dels combustibles líquids de carboni. Per això estem desenvolupant la nostra xarxa de recàrrega ràpida per a embarcacions que serà accessible a tots els membres de l’ACPET".   

Els carregadors de la xarxa Aqua ofereixen una recàrrega fiable i ultraràpida de 25kW-150kW de corrent continu per a embarcacions elèctriques i híbrides, tant d'esbarjo com comercials, des de motos aquàtiques fins a embarcacions auxiliars de superiots i transbordadors de passatgers. Ports com Mònaco, Cannes i St. Tropez ja estan equipats amb carregadors Aqua superPower. Els usuaris de les embarcacions podran accedir a la xarxa Aqua a través de l'aplicació segura Aqua, que els permetrà veure un mapa amb les opcions dels carregadors i oferirà ajudes a la navegació fins als destins dels carregadors.

Aqua superPower és la primera xarxa de carregadors ràpids per a embarcacions elèctriques totalment marinizada. Cada estació proporciona càrrega de CA i CC amb una potència màxima actual de 150 kW, la qual cosa permet a les embarcacions elèctriques compatibles amb CC recarregar ràpidament i ampliar la seva autonomia. Aqua ha desenvolupat el primer supercarregador específicament dissenyat i classificat per al seu ús en entorns marins. Construït segons les normes IP65, Aqua superPower és una solució de càrrega marina revolucionària i respectuosa amb el medi ambient.

Aqua superPower és la primera empresa de xarxes de càrrega ràpida a la qual se li ha concedit una subvenció en el marc del Concurs de Demostració Marítima Neta, finançat pel Departament de Transport del Regne Unit i realitzat amb Innovate UK.  S'espera que el mercat mundial de les embarcacions elèctriques superi els 20.000 milions de dòlars el 2027. Actualment hi ha més de 30 milions d'embarcacions d'esbarjo en el món. Suposant que el mercat de les embarcacions continuï creixent en línia amb les tendències històriques, és probable que hi hagi més d'un milió d'embarcacions elèctriques el 2030. La regulació accelerarà aquesta tendència. Cada vegada hi haurà més zones accessibles només per a embarcacions elèctriques. 

Per a més informació www.aqua-superpower.com.

Més informació

Bookmark and Share
PUBLICITAT

CONTACTAR