Empuriabrava denuncia els abusos de la Llei de Costes
 
L'aplicació retroactiva d'aquesta llei comportaria que 2.000 ciutadans perdessin part de les seves propietats, edificades de manera legal, i altres 3.000 en patissin afectacions més lleus

23/03/2010
 
Tim Pers
L'Associació de Propietaris d'Empuriabrava ha denunciat “l'aplicació abusiva” de la Llei de Costes de 1988 davant de la Comissió de Peticions de l’Eurocambra. L'aplicació retroactiva d'aquesta llei comportaria que 2.000 ciutadans perdessin part de les seves propietats, edificades de manera legal, i altres 3.000 en patissin afectacions més lleus. L'eurodiputat d'ERC i membre de la Comissió de Peticions, Oriol Junqueras, ha criticat “l'arbitrarietat” del govern espanyol en l'aplicació d'aquesta llei, perquè “permet la construcció d'hotels en la línia costanera però expropia cases que existeixen des de fa dècades”. La comissió enviarà una carta al govern de Zapatero demanant-li explicacions.
 
L’Associació de Propietaris d’Empuriabrava, en defensa dels interessos dels afectats, ha presentat diverses peticions al Parlament Europeu. Dintre de la compareixença personal dels portaveus de l’APE davant el Parlament Europeu, Ingeborg Hoffmann i Brigitte Anquetil, entre altres punts, es pretén requerir al Govern Espanyol per tal que garanteixi als a prop de 5.000 afectats d’Empuriabrava la propietat privada dels béns adquirits legalment davant Notari a Espanya, i per tant, que s’aturi el procés d’atermenament d’Empuriabrava, per improcedent.
 
Empuriabrava Ley
D’aquesta forma es podrà evitar les conseqüències negatives que aquesta decisió pot comportar al sector immobiliari i nàutic a Empuriabrava. Quatre membres de la Junta Directiva de l’Associació es van desplaçar a Brussel·les per tal d’entrevistar-se amb tots aquells membres de la Comissió Permanent que han mostrat la seva predisposició per escoltar la problemàtica d’Empuriabrava. Entre d’altres, els representants de l’Associació s’han reunit amb la ponent de la Comissió de Peticions, la britànica Martha Andreasen, i amb la Presidenta de la mateixa, la italiana Sra. Erminia Mazzoni.
 
SBC / emporda.info / elperiodico.cat

OPINA -TORNAR