El Príncep rep a una representació del Cluster Marítim Espanyol
 
La principal missió d'aquesta institució és la millora de la competitivitat de les empreses i de les indústries marítimes espanyoles mitjançant la cooperació

23/03/2012

Principe Cluster
El Príncep d'Astúries va rebre a una representació del Cluster Marítim Espanyol (CME), una institució que agrupa en una única organització a totes les indústries, els serveis i les activitats econòmiques d'Espanya relacionades amb el mar.
 
Posteriorment, el president del Cluster, Federico Esteve, va informar el Príncep que la principal missió d'aquesta institució és la millora de la competitivitat de les empreses i de les indústries marítimes espanyoles mitjançant la cooperació, la complementarietat i la comunicació.
 
La representació del CME va regalar a l'hereu de la corona un ull de bou amb la data commemorativa del dia, que conté instruments típicament marítims com un rellotge i un baròmetre.
 
Entre les activitats del Cluster es troben: el transport marítim, la construcció i reparació naval, l'enginyeria i indústria auxiliar marítima, la pesca extractiva i l'aqüicultura marina o la indústria nàutica de recreació, marines i ports esportius.
 
Aquesta institució també treballa en les energies d'origen marí, l'Armada, els ports i serveis portuaris, els serveis marítims o la investigació marina.
 
Entre els objectius estratègics del CME figuren la creació de riquesa i benestar per a la societat, la recerca de l'excel·lència empresarial en el sector marítim espanyol, l'augment de la competència de les empreses espanyoles en el mercat global, la millora de l'eficàcia de la gestió, i l'impuls al desenvolupament professional dels treballadors.
 
El Cluster Marítim Espanyol va néixer amb la vocació de sintonitzar amb la Política Marítima Europea, el principal objectiu de la qual és mantenir i reforçar el lideratge, el creixement, la competitivitat i la sostenibilitat de les activitats marítimes europees.

SBC-Expansión

TORNAR