Els ports esportius andalusos es querellen contra la Junta
 
La denúncia afecta directors gerents, lletrats caps i càrrecs superiors del Departament d'Afers Jurídics de l'organisme portuari
 
15/03/2012

Marinas andalucía
Les tensions mantingudes en els últims anys entre els ports esportius andalusos i El Govern de la comunitat ha culminat finalment amb la interposició, per part dels primers, d'una querella criminal contra responsables de la Conselleria d'Obres Públiques i de l'Agència Pública de Ports d'Andalusia (APPA), a les que acusen de prevaricació i exacció il·legal. La denúncia afecta directors gerents, lletrats caps i càrrecs superiors del Departament d'Afers Jurídics de l'organisme portuari.
 
Marinas andalucia querella
En concret, i segons han informat des de l'Associació de Ports Esportius i Turístics d'Andalusia “Marines d'Andalusia” -que representa el 90 per cent dels ports esportius i al 60 per cent del total d'atracades-, la decisió d'emprendre accions legals contra l'Executiu és conseqüència de la difusió, per part de l'Administració, que el 2018 “es compliria el termini, de forma anticipada, de les concessions de construcció i explotació dels ports esportius”, tal com va avançar el president de la patronal, José Carlos Martín, el qual va atribuir aquest fet a la interpretació “errònia” d'una disposició transitòria d'un reglament de la Llei de Costes. Martín va qualificar de molt greu” la “amenaça”, ja que va crear inseguretat jurídica en un moment de bonança econòmica i “va trencar el fluix d'aquells que volien optar a un lloc d'atracada”.
 
Al costat d'això, Marines d'Andalusia considera que els demandats han incorregut en “desviació de poder i frau de llei” en aprovar l'any 2006 com a revisions de cànon el que “en realitat eren modificacions concessionals en perjudici dels ports esportius en règim de concessió”.
 
En declaracions prèvies, Martín va insistir en la necessitat de revisar a la baixa els cànons actuals per evitar la “fallida tècnica” de determinades instal·lacions, ja que segons va explicar, l'actual conjuntura econòmica ha propiciat una caiguda de la facturació entorn del 50 per cent i una reducció de l'ocupació del 30. Els cànons actuals ronden entre els 400.000 i el milió d'euros.

SBC-preferente.com

TORNAR