ZONA JURÍDICA
 
Modificació del tipus de gravamen per les vendes minoristes d’hidrocarburs aprovada per la llei d’acompanyament als pressupostos
 
A l’espera de la seva publicació al DOGC, el redactat que publica el Butlletí parlamentari com a definitiu és el següent:“Secció sisena. Impost sobre les vendes minoristes de determinats hidrocarburs Article 66. Tipus de gravamen amb efectes des de l’1 d’abril de 2012, el tipus de gravamen autonòmic de l’impost sobre vendes minoristes de determinats hidrocarburs, per als subministraments efectuats a Catalunya, per als diferents carburants, és el següent:a) Gasolines: 48 euros per 1.000 litres. b) Gasoil d’ús general: 48 euros per 1.000 litres. c) Gasoil d’usos especials i de calefacció: 6 euros per 1.000 litres. d) Fuel: 1 euro per tona. e) Querosè d’ús general: 24 euros per 1.000 litres.”

SBC-BaAdvocats
 
TORNAR
 
 
Nova taxa judicial sobre les estades en establiments turístics
 
La proposta de Llei de mesures fiscals, financeres i administratives i de creació de l'impost sobre les estades en establiments turístics aprovada en el ple del parlament de Catalunya el 14 de març i publicada en el Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya el 20 de març de 2012, preveu la creació d'una Nova Tassa Judicial.
 
Constitueix el fet imposable de la taxa la prestació de serveis personals i materials en l'àmbit de l'Administració de justícia de competència de la Generalitat, a instància de part, en les ordres jurisdiccionals civil i contenciós administratiu, en òrgans judicials amb seu a Catalunya. Les taxes establides en l'ordre civil són:
 
-Verbal de quantia superior a 3.000 euros ... 60 euros- Ordinari .... 120 euros- Monitori de quantia superior a 3.000 euros ... 60 euros- Canviari de quantia superior a 3.000 euros ... 90 euros- Execució de títols extrajudicials de quantia superior a 3.000 euros i de títols judicials de quantia superior a 6.000 euros ... 120 euros- Concursal ... 120 euros- Apel·lació ... 120 euros- Cassació i infracció processal ... 120 euros. En l'ordre jurisdiccional contenciós-administratiu les taxes són:- Abreujat de quantia superior a 3.000 euros ... 90 euros- Ordinari de quantia superior a 3.000 euros ... 120 euros- Apel·lació ... 120 euros- Cassació ... 120 euros.
 
Estan exemptes el processos sobre temes relatius a matèria de successions, família i estat civil de les persones, un els contenciosos en matèria de personal, protecció dels drets fonamentals de la persona i actuació de l'Administració electoral, així com la impugnació directa de disposicions de caràcter general. Les persones físiques o jurídiques que tinguin reconegut el dret a l'assistència jurídica gratuïta, i les entitats totalment exemptes de l'impost sobre Societats també gaudiran d'exempció.

SBC-BaAdvocats

TORNAR