CiU proposa modificar la Llei de Costes per reconèixer casos singulars com Empuriabrava
 
La llei de costes ha de servir per protegir els municipis amb una façana marítima singular

02/03/2012
 
Empuriabrava
El grup de Convergència i Unió ha registrat al Congrés una proposta de reforma de la Llei de Costes que pretén que el text reconegui particularitats com les de la ciutat navegable d'Empuriabrava.
 
Els diputats gironins Jordi Xuclà, Montse Surroca i Carles Pàramo i el portaveu en la Comissió de Foment, Pere Macias, han registrat la proposta, que es debatrà en les pròximes setmanes al ple del Congrés.
 
En un comunicat, Xuclà ha explicat que la llei va ser aprovada el 1988 i "no s'ha pogut aplicar en 20 anys per problemes de coherència entre la teoria i la pràctica".
 
Per a Xuclà, la reforma d'aquesta llei de Costes "ha de servir per protegir espais singulars com les ciutats navegables, incorporant-les com nou concepte, o els municipis amb una façana marítima singular com és el cas de Cadaqués".
 
Els diputats, que han criticat que "en algunes ocasions, la llei s'aplica amb criteris inamovibles, sense tenir en compte les diferències dels territoris", han indicat que amb aquesta reforma, també es busca "la racionalitat" i que sigui més "proteccionista".
 
Per la seva banda, Pere Macias considera que "s'ha de cercar l'equilibri perquè, actualment, la llei aplica els mateixos criteris en les costes de Huelva, Almeria, Daurada i Brava, quan haurien de ser criteris diferents per a cadascuna".

SBC-ABC

TORNAR