Alberto Codinachs, del CV Blanes nou campió d’Europa juvenil de la Classe Europa

Els registres del regatista a les deu proves disputades donen mostra de l'excel·lent estat de forma i la qualitat d’aquesta jove promesa de la vela catalana

11/08/2010

albert y entrenador
La ciutat danesa d'Aarhus ha estat testimoni del triomf del regatista del Club Vela Blanes, Albert Codinachs, a la classe Europa. El jove regatista, vigent campió de Catalunya, s'ha proclamat nou campió d'Europa després de cinc dies de competició al nord d'Europa i en el qual s'han completat deu proves, amb dos descarts.
Els registres de Codinachs a les deu proves disputades donen mostra de l'excel·lent estat de forma i la qualitat del regatista blanenc en aquests moments. A Aarhus Codinachs ha signant dos primers llocs, un segon, un tercer, un dècim, un dotzè, un quinzè, un disset, un vint i un quaranta-nou, aquests dos últims resultats són els que ha descartat.

No ha estat un camí fàcil per al regatistes de Blanes, que després del seu pas pel Mundial de Classe Europa centrava tots els seus esforços a l'Europeu. És per això que Codinachs va assumir el comandament de la flota de 87 regatistes, encara que les condicions meteorològiques no eren les millors per a les seves condicions físiques, aconseguint superar diversos contratemps, encara i malgrat d’ocupar la segona plaça. A la penúltima jornada de competició en aigües daneses, amb autèntica mala sort, no aconseguia superar un disset en la primera prova del dia, mentre que a la segona queia al lloc quaranta-nou. Ja amb els dos descarts en joc i una última jornada per disputar amb dues proves per davant, el regatista blanenc aconseguia deixar les coses al seu lloc, i només depenia de si mateix per aconsegueix el ceptre europeu. Un quinze i un dotze tancaven la seva participació en el campionat d'Europa i amb això, l'anhelat títol de Campió d'Europa amb 61 punts en el seu caseller.

podium Albert
Pel que fa als resultats de la flota espanyola en el Campionat d'Europa desplaçada en aigües daneses d'Aarhus, el dianense Ekaitz Garrido del RCN de Dénia ha conclòs en el lloc 34; Jaume Todó del Club Vela Blanes finalitza el 38; Alexandre Pareja del CN Santa Pola en el 44; Rafael Reis del CN Eivissa al 49, mentre que Alexandre Torrado del CN Santa Pola al 59.

Cal destacar a les dues representants del Club Vela Blanes en l’apartat femení, Julia Subirà, ocupant el lloc trenta-tres. El millor resultat parcial per Julia es produïa en la penúltima jornada amb el cinquè lloc aconseguit en la primera prova del dia. Paula Soler, per la seva part, ha conclòs en el lloc 58, i per a ella l'europeu ha estat important per a la seva posada a punt amb vista a la pròxima temporada.

SBC /CVB

OPINA - TORNAR