El milionari Richard Branson intenta creuar el canal de la Mànega en Kitesurf
 
“M'encanta la descàrrega d'adrenalina que sents quan vas a tota velocitat, amb fort vent, amb una bonica cometa com la teva única guia”

24/08/2010
 
Captura 2010-08-30 11-29-32
Després de dos intents fallits el multimilionari britànic Richard Branson va abandonar el  dimecres 25 d'agost per falta de vent el seu projecte de creuar en 'kitesurf' el canal de la Mànega que separa el Regne Unit de França amb motiu del seu 60 aniversari.
 
“El ‘kitesurf' és un dels meus esports predilectes”, explica el fundador de l'imperi Virgin en la seva pàgina d'internet  sobre aquesta modalitat de navegació que es practica sobre una taula traccionada per una cometa. “M'encanta la descàrrega d'adrenalina que sents quan vas a tota velocitat, amb fort vent, amb una bonica cometa com la teva única guia”, va assenyalar. “No puc pensar en res més que volgués fer, amb la meva família i amics, per celebrar el meu 60 aniversari”.
 
L'empresari aventurer va haver de renunciar ja a un primer intent el dimarts, després d'haver cobert vuit dels 39 quilòmetres que separen Dungeness i el municipi francès de Boulogne-sur-Mer (nord-oest), en aquesta ocasió a causa de l'alt onatge que va obligar a les llanxes de suport i salvament a donar mitja volta.
 
Branson esperava celebrar amb aquest nou cop publicitari els seus 60 anys complerts el passat 18 de juliol i batre de pas dos rècords mundials: convertir-se en el més veterà que creua el canal en 'kitesurf' i establir una nova marca de velocitat de la travessia en equip, junt amb els seus dos fills, Holly i Sam, i altres familiars i amics. Però el projecte haurà d'esperar. Interrogat sobre si durien a terme un nou intent, el portaveu va indicar que "no en un futur immediat", encara que no va excloure totalment que pugui realitzar-se algun dia. "Visquem per lluitar un altre dia", va dir Branson segons el portaveu de l'imperi que inclou mitjans de transport, de comunicació i serveis financers.
 
Aquesta no és la primera gesta que du a terme el multimilionari britànic addicte als esports d'aventura com la navegació en globus o als viatges espacials per promocionar la seva figura i la seva empresa. L'última que va portar a terme va ser fa dos anys, quan va tractar de batre el rècord de travessia de l'Atlàntic, acompanyat d'alguns dels millors navegants del món, encara que va haver de renunciar després que el seu veler resultés danyat per una violenta tempestat.

SBC /ePN/agencias

OPINA - TORNAR