Trobada morta una tortuga llaüt enfront del Port d’Aiguadolç a Sitges
 
Després d’un mes vivint a les aigües del Garraf la tortuga va morir atrapada en un sistema de pesca que s'utilitza per capturar pops
 
25/08/2010

DSCF3106
Tècnics de la Conselleria de Medi Ambient i agents del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) van rescatar sense vida un exemplar de tortuga llaüt (Dermochelys coriàcia) enfront de les costes de Sitges (Garraf). L'animal, d'uns dos metres de longitud i més de 400 quilos, es trobava atrapat en un sistema de pesca que s'utilitza per capturar pops.
 
La tortuga llaüt, que s'alimenta principalment de meduses, és una espècie inclosa en la llista de la Unió Internacional de Conservació de la Natura (UICN) com a animal en via de desaparició. A Catalunya, de fet, es considerava una espècie ja extinta. És la segona vegada en 10 anys que un exemplar ha estat divisat en les costes catalanes. La tortuga trobada estava varada a 725 metres de la costa i per fer efectiu el rescat va ser necessari utilitzar una grua del port d’Aiguadolç.
 
DSCF3084
Aquest mateix exemplar va ser localitzat per primera aquest estiu a mitjan juliol, enfront de la costa del Garraf entre Sitges, Vilanova i la Geltrú i Calafell (Baix Penedès). Les embarcacions de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACÍ) que s'encarreguen de la neteja de les aigües del litoral l’havien anat detectant durant les últimes setmanes.
 
El diumenge 22 d'agost, una de les barques va comprovar que la tortuga portava una boia lligada al cos. Després de diversos intents de detecció des de terra, amb telescopis i una òptica especialitzada, al final se la va poder localitzar atrapada en un art de pesca que s'utilitza per capturar pops, enfront del port d'Aiguadolç, a Sitges. Tot sembla indicar que la tortuga hauria quedat enganxada a la corda que lliga l'art entre el fons i la superfície i hi hauria mort ofegada.


SBC /Port Aiguadolç /El Periódico de Catalunya

OPINA -TORNAR