L'Estartit renova la dàrsena esportiva de la nàutica Llevantina
 
Es preveu que el projecte dinamitzi el sector nàutic i doni un  nou impuls al port i a la seva àrea d'influència
 
05/08/2010

estarti_aerea
L'Estartit ha renovat la dàrsena esportiva de l'Agrupació Nàutica Llevantina per impulsar el sector nàutic i portuari de la localitat. El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, va visitar les noves instal·lacions nàutiques de la Llevantina del port de l'Estartit i ha destacat que aquest tipus d'obres tenen una importància estratègica ja que la navegació esportiva és una oferta essencial en el destí turístic.
La reordenació ha permès construir una nova dàrsena esportiva, alliberar la zona de varada a la sorra i crear una nova plaça, recuperant un espai per a ús públic i donant continuïtat a la integració de la façana marítima amb el nucli urbà.
Les obres que han suposat una inversió de 2'8 milions d'euros, han anat a càrrec de la Llevantina, i han tingut un termini d'execució de set mesos. Aquesta nova dàrsena, que s'emmarca en el Pla de ports i s'ajusta urbanísticament al Pla especial del port de l'Estartit, es preveu que dinamitzi el sector nàutic i doni un nou impuls a aquest port de la Costa Brava i a la seva àrea d'influència.
L'objectiu del projecte ha estat optimitzar l'espai destinat al sector nàutic de petita eslora i deixar la platja lliure d'embarcacions varades per a redissenyar la zona i convertir-la en una plaça d'ús públic.
L'actuació de la nova dàrsena nàutica de la Llevantina ha comprès la construcció d'un nou moll, així com la instal·lació de cinc pantalans flotants de 275 metres lineals cadascun amb capacitat per a 239 vaixells de fins a 6 metres d'eslora.
La Llevantina, que gestiona aquesta dàrsena nàutica en règim d'autorització des de 1977, ha mantingut l'edifici com a seu per als socis.

SBC /ABC

OPINA - TORNAR