Les obres en execució de Ports de Cantàbria superen els 90 milions d'euros

El major import, 64 milions d'euros correspon a la construcció del nou port pesquer recreatiu esportiu a Laredo

 
28/11/2010

Les obres en execució de l'entitat pública empresarial Ports de Cantàbria superen els 90 milions d'euros, segons les dades de la pròpia entitat a data 22 de novembre. El major import, 64.376.925 euros (pressupost total líquid vigent) correspon a la construcció del nou port pesquer recreatiu esportiu en Laredo i explotació de les dàrsenes recreatives esportives i aparcament de vehicles, on l'aportació de Ports de Cantàbria s'eleva a 45.855.185 euros. L'objectiu d'aquesta actuació és crear un nou espai portuari destinat a satisfer la demanda d'embarcacions esportives i les necessitats pesqueres, ampliant l'actual port de Laredo cap al nord. Una altra de les obres en execució de Ports de Cantàbria és el dragatge de manteniment de ports de Cantàbria (4.950.038,21 euros), amb un termini d'execució de quatre anys, i el seu objectiu és mantenir els calats adequats als ports autonòmics, assegurant condicions operatives i de navegabilitat adequades a les dàrsenes i canals d'accés.

SBC /20 minutos

Oracle ofereix a Palma de Mallorca la Copa Amèrica

L'actual campió proposa la disputa de tres regates prèvies abans de la final

24/11/2010

Palma té la possibilitat d'acollir tres setmanes de regates prèvies de la 34 edició de la Copa Amèrica. L'equip campió en l'última edició disputada a València, el BMW Oracle, ha ofert a les institucions mallorquines la possibilitat que Palma aculli tres regates prèvies a la final que es disputarà a San Francisco. Així ho va confirmar al Diari de Mallorca el president de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Mallorca, Juan Gual de Torrella. "L'organització té un nou format mitjançant el qual desitgen celebrar regates en tres ciutats americanes, tres asiàtiques i unes altres tres europees. Ja hi ha dos seleccionades a Itàlia i ens han ofert ser la tercera", va assegurar Gual de Torrella. El mandatari va destacar la importància d'aquest esdeveniment esportiu. "Es tracta del tercer espectacle més seguit pel públic després de la Champions i del Mundial de Fórmula 1", va dir. Si Palma accepta, es celebrarien tres regates el 2011, 2012 i 2013, una setmana cada any. També destacar que l’equip suís ‘Alinghi’ renuncia a competir a la pròxima edició de la Copa Amèrica.

SBC /Diariodemallorca.es

Marina Barcelona 92 pacta una inversió de 40 milions

L'Autoritat Portuària de Barcelona atorga a la companyia una concessió a l'espai que ocupava Unió Naval Barcelona

22/11/2010

El negoci de les embarcacions d’esbarjo continua generant inversions al Port de Barcelona. L'empresa de manteniment i reparació de superiots i megaiots Marina Barcelona 92 invertirà 40 milions d'euros per ampliar les seves instal·lacions al recinte portuari de la capital catalana. La companyia té com principals accionistes a Jorge Ventosa, que és el seu president executiu; una societat vinculada a Civis Corporació –holding liderat per Carlos Vázquez Ruiz del Árbol– i l'Autoritat Portuària de Barcelona (APB). La inversió programada per Marina Barcelona està lligada a la decisió del consell d'administració de l'APB d'atorgar a l'empresa una concessió sobre els terrenys que ocupava fins ara Unió Naval Barcelona (UNB), signatura del grup Boluda Corporació que es dedica a la reparació d'embarcacions. La concessió a Marina Barcelona 92 comprèn 76.163 metres quadrats de terreny i una làmina d'aigua 47.790 metres quadrats en els Molls Nous-Catalunya, i es concedeix per 30 anys, a partir de l'1 de desembre.

SBC /Expansión.com

El Govern agilitza la burocràcia de la nàutica d'esbarjo

El Consell de Ministres va aprovar un reial decret que simplifica el registre de les embarcacions de fins a 12 metres, tràmit que fins ara podia durar diversos mesos

06/12/2010

El Saló Nàutic de Barcelona ha estat la plataforma que ha aportat un aire d'optimisme a un sector que pateix la crisi econòmica de manera especial i que, no obstant això, manté unes possibilitats de creixement envejables, segons el poc desenvolupada que està encara l'activitat nàutica d’esbarjo a Espanya. El Govern va aprovar el dia 5 de novembre en Consell de Ministres un Reial Decret que regula l'abanderament i matriculació de les embarcacions d’esbarjo i, entre les mesures que recull, que entraran en vigor l'1 de gener pròxim, s'inclou l'agilitació de tràmits per permetre que una persona que es compri un vaixell pugui gaudir-ne en uns dies (no més de quinze), de manera similar al que passa al mercat d'automòbils. Fins ara, el procediment resultava tan difícil i molest que molts armadors arribaven a penedir-se d'haver comprat l'embarcació abans d'estrenar-la.

SBC /La Vanguardia

El lloguer de vaixells augmenta el 24% a Espanya aquest any

El Saló Nàutic de Barcelona constata la major activitat del sector i l'interès dels visitants en el xàrter

11/11/2010

La crisi passa factura als sectors del luxe i també al sector nàutic. No obstant això, un dels efectes col·laterals de la situació és el sorprenent augment del xàrter nàutic o lloguer de vaixells, que s'ha disparat un 24% a Espanya. Segons dades de l'Associació Nacional d'Empreses Nàutiques (ANEN), el mercat d'embarcacions de lloguer ha crescut aquest percentatge, el que segons l'opinió de la patronal demostra que, malgrat la crisi, els aficionats no renuncien a navegar, eludeixen els costos fixos que suposa una embarcació en propietat i accedeix a la pràctica nàutica mitjançant el lloguer. El Saló Nàutic celebrat a Barcelona ha constatat també aquesta tendència, tant pel nombre d'expositors especialitzats com per la demanda dels visitants. En tota la costa catalana, per exemple, és possible el lloguer d'embarcacions amb patró o sense ell, fins i tot en forma d'escapades de mig dia.

SBC /elperiodico.com