L'Hospitalet de l'Infant serà el major port esportiu de la província de Tarragona

El projecte d'ampliació preveu duplicar el nombre d'amarraments, que ascendirà als 975. Actualment el port esportiu amb major capacitat és el de Sant Carles de la Ràpita

17/11/2010

79460020
Si els tràmits no pateixen cap contratemps abans de tres anys podria posar-se la primera pedra de l'ampliació del port esportiu de l'Hospitalet de l'Infant, que es convertirà en el més gran de la província de Tarragona, amb un total de 975 amarraments. De moment, el procés d'ampliació del projecte, que té un pressupost de 12 milions d'euros, segueix el seu curs. Al principi del mes d'octubre, el Club Nàutic de l'Hospitalet de l'Infant va enviar a Ports de la Generalitat el projecte bàsic de l'ampliació i l'estudi de l'impacte ambiental. Un vegada el projecte rebi l'informe favorable de Medi Ambient, segons explica Lluís Coll, president del Club Nàutic de l'Hospitalet, podrà treballar-se ja en el projecte executiu i acabar de donar forma a la idea global de l'ampliació.

Per ara, el projecte bàsic ofereix una molt bona idea del que suposarà l'ampliació del port esportiu. D'una banda, gairebé duplicarà el nombre d'amarraments, passant dels 575 actuals als 975, convertint-se en el més gran de la província de Tarragona. Actualment el port esportiu amb major espai és el de Marina Sant Carles de la Ràpita, amb 826 amarraments.

El port esportiu de l'Hospitalet creixerà cap a la part sud del Club Nàutic. Guanyarà 54.361 metres quadrats d'aigua. Un espai amb què ja es comptava des de la seva creació l'any 1985, però que encara no s'havia explotat. És precisament per aquest motiu que el projecte d'ampliació no hauria de patir cap contratemps. “L'espai d'aigua que ocuparem ja estava previst en la primera concessió que ens van atorgar fa 25 anys”, explica Coll. Alhora que s'ampliarà el nombre d'amarraments, el projecte també contempla modificar l'espigó de la bocana. “Ara quan bufa vent fort de Garbí les embarcacions més pròximes a la bocana es mouen molt, amb la modificació d'espigons aquestes quedaran més resguardades”, afegeix Coll.

Una altra de les millores vindrà de la mà d'un nou espigó subaquàtic que es construirà a la part exterior del port. L'objectiu, evitar que arribi sorra de la platja de la Punta del Riu. “Cada dos anys cal treure sorra per mantenir la profunditat mínima. Amb aquest nou espigó no haurem de dragar més sorra”, assegura Coll. Una altra de les apostes del projecte és l'ampliació d'una marina seca de 6.000 metres quadrats. També es potenciarà l'atractiu de la praderia de posidònia que hi ha a poc menys de 2 metres de profunditat, prop de les instal·lacions del Club Nàutic. Segons Coll, la voluntat de l'entitat seria convertir-ho en un centre d'atracció del submarinisme, ja que és l'única d'aquestes característiques a Catalunya.

SBC /diaridetarragona.com

OPINA - TORNAR