Desallotgen 40 iots del Port d'Alacant per no pagar els amarraments
 
Marina Esportiva s'enfronta a desenes de morosos i habilita un espai per a les embarcacions embargades
 
08/12/2010

Desalojo yates
El sector nàutic tampoc s'ha alliberat de la crisi i el port esportiu d'Alacant arrossega el càstig que la conjuntura econòmica ha imposat a desenes de propietaris de vaixells que han hagut de deixar de pagar els seus punts d'amarrament. L'entitat gestora de l'explotació del port esportiu, Marina Esportiva d'Alacant, ha ordenat en els últims dos anys l'embargament i llançament - la retirada física del vaixell del punt d'amarrament per ordre d'un jutge- de prop de quaranta embarcacions amarrades al port per impagament dels punts d'amarrament, una situació que segons l'advocat de Marina Esportiva, Alexis Jover, mai s'havia donat anteriorment.
 
El procediment judicial que s'està duent a terme per fer efectius els llançaments dels vaixells ha hagut de basar-se en la regulació del procediment legal que s'utilitza en el cas de deutes d'immobles en lloguer o de places de garatge, pel fet que no hi ha una regulació jurídica específica per als amarraments "perquè es tracta d'un fenomen nou", afegeix Jover. Aquest lletrat explica que ha estat l'Audiència Provincial la que, en les resolucions als recursos plantejats per alguns propietaris quan s'assabentaven que se'ls anava a retirar el vaixell, ha decidit acceptar aquesta normativa per poder portar a la pràctica la retirada de l'embarcació del punt d'amarrament que ja no s'abona.
 
La Marina Esportiva va començar el 2009 a tenir un excés de "morosos", si bé ha estat aquest any quan més desallotjaments de vaixells s'han produït en exhaurir-se els terminis judicials que porta aquest procés. En disparar-se els impagaments, la flexibilitat que es tenia amb alguns casos puntuals, en els que s'acceptaven mesos i mesos de deute per intentar un "arreglament" amb el propietari del vaixell, no pot sostenir-se ara i, segons fonts de la mercantil, quan comença a observar-se l'impagament, es porta als tribunals.
 
SBC /diarioinformacion.com

OPINA - TORNAR