Marina Port Vell rep als 15 vaixells de la Barcelona World Race
 
La Marina de Barcelona serà el port encarregat d'acollir a aquestes meravelles de la navegació abans del inici de la competició, i també serà el punt de sortida i d'arribada de la BWR

18/12/2010
 
Marina Port Vell BWR
La segona edició de la Barcelona World Race (BWR), la prova que posa a la ciutat en el mapa de la vela mundial, va arrencar el divendres 17 amb l'amarrament a Marina Port Vell, al Pantalà de la Flota a la Barceloneta, dels 15 vaixells que intentaran la volta al món a dos sense escales a partir de l'últim dia d'aquest 2010. MPV de Barcelona serà el port encarregat d'acollir a aquestes meravelles de la navegació abans del inici de la competició, i també serà el punt de sortida i d'arribada de la BWR.
 
Els vaixells de la classe IMOCA Open 60, autèntics purasangs dels mars, de 18 metres d'eslora i una altura de pal de 28 metres, capaços de cobrir més de 500 milles nàutiques (més de 928 quilòmetres) en 24 hores en condicions favorables, quedaran exposats en un amarrament molt pròxim a la gran carpa que en els últims dies ha crescut al passeig de Joan de Borbó, que fins al 6 de gener acollirà l'Expo de la Barcelona World Race.
 
L'Expo i el Pantalà de la Flota seran els centres neuràlgics de les activitats prèvies a la sortida de la volta al món, que es donarà a l'una de la tarda del pròxim dia 31 després que les embarcacions, tripulades per alguns dels patrons més prestigiosos del món en aquest tipus de regates oceàniques, es mostrin davant la ciutat amb un passeig per davant del litoral.
 
A l'interior de l'Expo estaran les zones dedicades als 15 vaixells participants, els patrocinadors, un escenari que servirà també de plató televisiu i una àrea gastronòmica on 13 dels millors locals de la ciutat oferiran tapes i begudes a la crida Barcelona Food Experience. La carpa, que estarà oberta cada dia de 10 del matí a 10 de la nit, tindrà un marcat caràcter pedagògic entorn del mar i de la vela oceànica, amb informació i jocs sobre la regata, els vaixells, els navegants i les comunicacions. A l'exterior, en dues petites piscines, els visitants podran pilotar 15 vaixells amb radio control i pujar-se en petits catamarans.

SBC /El Periódico de Catalunya

OPINA - TORNAR