Xavier Mangrané rep la Medalla del Turisme de Catalunya

En un acte celebrat en el Palau de la Generalitat i presidit per l'Honorable President en Funcions de la Generalitat, Jose Montilla, F. Xavier Mangrané, va ser guardonat en la 25 edició dels “Premis de Turisme de Catalunya”

15/12/2010

5261237229_428f404164_o


El dimarts 14 de desembre li va ser concebuda a Xavier Mangrané, ex-president de l'Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics, la Medalla del Turisme de Catalunya. En un acte celebrat en el Palau de la Generalitat, Xavier, va rebre de mans del President de la Generalitat en funcions Sr. Montilla, una de les deu Medalles del Turisme de Catalunya que es van lliurar en aquest acte. En el mateix acte es van lliurar a més, 10 Diplomes del Turisme de Catalunya, a més d’altres tantes entitats que s'havien fet creditores al guardó.

5261232679_4ca00e90b5_o
El certamen va estar presidit pel molt Honorable President de la Generalitat, Sr. José Montilla i pel Conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Sr. Josep Huguet. A l'acte també van assistir el director general de Turisme, Joan Carles Vilalta i el director de l'Agència Catalana de Turisme, Ignasi de Delás. Fa vint-i-cinc anys que es van instituir aquests reconeixements amb l'ànim de premiar anualment a un escollit grup de persones i empreses que bé per la seva trajectoria personal, o per la seva activitat professional diària, s'havien distingit en la projecció i promoció del turisme a Catalunya.

5261233649_748efdbd5e_o
La Generalitat de Catalunya, fa esment de cadascun dels guardonats, i dedica unes linies a glossar els mèrits pels quals cada persona o entitat rep el guardó. En el cas del nostre ex-president diu: “Francesc-Xavier Mangrané Roig ha estat durant 21 anys president de l'Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics, aconseguint que sota el seu mandat s'afiliessin el 95 % dels ports catalans, aconseguint per tant, la cohesió pràcticament total del sector, i sent d'aquesta manera una referència del sector tant a nivell nacional com internacional. No podem oblidar que F.Xavier Mangrané, segueix sent en l'actualitat el president d’Euromarina, associació que agrupa als ports esportius en l'àmbit europeu. Pot afirmar-se que sota el mandat de F.Xavier Mangrané en l’ACPET, els ports catalans han aconseguit ser un referent a nivell europeu. Destaca la gran labor realitzada per posicionar els ports esportius com a equipaments turístics de primer nivell, i aconseguir una àmplia projecció de Catalunya com a destinació turística-nàutica de gran qualitat. Ha aconseguit a més que la majoria de ports hagin obtingut els certificats de qualitat, 9001, 14001, i EMAS. Ha estat l'impulsor d'accions formatives per al personal dels ports, ha promocionat l'ús del català,i ha estat el promotor del programa de gestió nàutica propi dels ports de Catalunya”.

DSCN0405
F.Xavier Mangrané va acudir a l'acte en companyia de la seva família, i així mateix van estar presents en tan destacat moment, representants de l'Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics.
Sens dubte, els mèrits contrets per Xavier per l'obtenció d'aquest important guardó són molts, i tots els membres de l’ACPET se senten orgullosos que amb aquest reconeixement es reconegui la gran labor de Xavier al capdavant de l'Associació de Ports. No obstant això, podem afirmar sense por d’equivocar-nos que encara hi ha alguna cosa que tots valorem mes: La gran quantitat d'amics que Xavier té en l'Associació de Ports, després de 21 anys al front de l’ACPET.

Amistat i respecte, la millor medalla. Felicitats Xavier!!.

SBC /ACPET

OPINA - TORNAR