Port de Mataró i el Club Nàutic el Balís s’adhereixen al projecte Maresme Marítim per impulsar el sector
 
L’objectiu principal, signat juntament amb sis organismes més, és aconseguir crear i consolidar ocupació, millorar la qualificació professional i diversificar l’economia del territori
 
16/12/2010

Mataró1
El gerent del Consorci Port de Mataró, Joan Bellavista, juntament amb la presidenta de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Alícia Romero, van signar amb representants de sis organismes més, tant públics com entitats empresarials de la comarca, entre els que també es troba el CN Balísun conveni de col·laboració per tal de designar les bases de la gestió i el funcionament del projecte Maresme Marítim, que pretén impulsar el sector marítim de la comarca del Maresme.
 
El conveni estableix les atribucions de cadascun dels socis en el projecte i designa l’IMPEM com ens principal de gestió. A més designa la creació d’una Comissió de Coordinació amb representació de tots els socis que serà l’encarregada d’executar les accions del projecte.
 
Mataró2
L’objectiu principal és impulsar el sector marítim de la comarca del Maresme com un conjunt d’activitats emergents de gran valor amb la finalitat d’aconseguir crear i consolidar ocupació, millorar la qualificació professional i diversificar l’economia del territori.
 
A més i com a objectius més específics, Maresme Marítim vol identificar i potenciar nous perfils professionals; dissenyar i implementar accions formatives; crear un observatori de prospectiva del sector; potenciar la indústria nàutica de construcció, manteniment, reparacions i reformes d’embarcacions; fomentar activitats econòmiques associades al sector com el turisme, l’esport, el comerç, la formació i crear noves empreses i ocupació al voltant dels ports. Amb tot això, des del projecte també s’intentarà impulsar noves fórmules empresarials lligades a l’entorn marítim i pesquer, així com activitats de dinamització i apropament dels ports als municipis.
 
El projecte, que ha rebut una subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya de 321.706,25 €, es desenvoluparà fins al 31 de desembre de 2011, i tindrà un cost de 459.580,36 €. Els 137.874,11 € restants els aportarà cada soci en proporció a la seva participació en les línies mestres del projecte.
 
A més de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), integren el projecte el Consell Comarcal del Maresme, l’Ajuntament d’Arenys de Mar, l’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres, la Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), la Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme, el Consorci de Turisme Costa Maresme, el Club Nàutic El Balís i el Consorci Port de Mataró.
 
Dels 16 pobles costaners que hi ha al Maresme, cinc d’ells tenen port (tres esportius i pesquers, i dos esportius) i són poblacions que concentren el 53% de l’atur de la comarca. En aquests moments, els sectors amb més capacitat per mantenir l’ocupació són el turisme i l’hostaleria, els serveis a les empreses, els serveis a les persones, el comerç, la sanitat i l’educació.
 
SBC /Port Mataró

OPINA - TORNAR