El Club Nàutic Port de la Selva col·labora amb la Residència Crous a Paraguai
 
El projecte està impulsat per la Clínica Bofill de Girona i Casa Nostra de Banyoles i entre d’altres tasques pretén ajudar a noies sense recursos
 
Decembre/2010

CNPS1
El Club Nàutic Port de la Selva col·labora labora una casa-residència anomenada Filomena Crous a Paraguai, concretament al Barri de Santa Lucía, a la ciutat de Villarrica, un projecte impulsat per la Clínica Bofill de Girona i Casa Nostra de Banyoles. A la casa hi conviuen noies  sense recursos i becades per l'Estat o per les beques Itaipu pel que fa als estudis universitaris.
 
Referent a l'estada a la casa, les noies han de pagar un cost de Gs 100.000, que quival a 15€ mensuals. Algunes noies que no ho poden pagar estan apadrinades per famílies catalanes, o bé la pròpia clínica els resol el pagament. Són bones estudiantes i col·laboren al 100% amb la casa. Les tasques les fan entre totes, des de la neteja, la cuina, la bugada i l'hort.
La funció de l'hort és valorar tots els aliments i, evidentment, economitzar els recursos.
 
CNPS2
La Clara Fraguell, sòcia del CNPS, va dur a terme en aquesta casa tasques de psicòloga, ja que és corrent que provenint de famílies pobres hi hagi molts desajustos emocionals, i petició seva es va fer arribar a aquesta casa el stock de camisetes d’algunes activitats ja dutes a terme pel club. A les fotografies es poden veure les camisetes de color pistatxo utilitzades a les darreres gimcanes infantils del Club, que es van repartir a Paraguai en la diada del nen.
 
D’altra banda tenen una llar d'avis abandonats i sense família, col·laboren amb una llar d'infants Als pares dels quals l’Estat ha denegat la custodia i, a més a més, fan visites per la Campaña (medi rural) per tal de dur un control de les famílies que no tenen cap mena de recurs. Se'ls han construït cases, se'ls donen alguns diners i aliments bàsics, duent així un control de l'alimentació dels fills.
 
SBC /CNPS

OPINA - TORNAR