Projecte PlanetSolar, un futurista catamarà amb 500m2 de plaques solars

“Probablement a la tardor de 2010 navegui cap al Mediterrani i farà escala amb seguretat en algun port espanyol”

24/11/2009
 
catamaran24_456_336

Un innovador i futurista catamarà solcarà els oceans i donarà la volta al món amb la sola força de l'energia solar en un projecte que va ser presentat la passada setmana al port de Kiel per l'empresa suïssa PlanetSolar i les drassanes alemanyes Knierim Yachtbau, que ultimen la seva construcció.

Desproveïda d'altres ajudes per navegar com a veles o motors de combustió, la nau és un iot de 31 metres d'eslora i 15 de màniga amb “ales” mòbils als seus costats per incrementar la superfície fotovoltaica, segons Andreas Kling, de les drassanes germàniques a la vora del Bàltic. “El casc està acabat i està a punt de consumar-se la seva ‘boda' amb la coberta”, va afegir Kling, qui va explicar que l'avarada tindrà lloc al final de l'hivern i la seva presentació en societat al maig a Hamburg, amb motiu de les festes del seu port, després de superar les primeres proves en mar obert. Va agregar que “probablement a la tardor de 2010 navegui cap al Mediterrani i farà escala amb seguretat en algun port espanyol, per a previsiblement a la primavera de 2011 iniciar des de Marsella la travessia per donar la volta al món”.
Batejat provisionalment com PlanetSolar, el mateix nom del projecte, el catamarà, amb un pes total de 60 tones, comptarà amb una superfície de plaques solars d'uns 500 metres quadrats sobre la seva coberta, en la que únicament sobresortirà la seva cabina de comandament. La idea del projecte sorgeix de l'escalador suís Raphäel Domjan, qui prepara la volta al món al costat del francès Gérard d'Aboville, el primer home que va creuar l'Atlàntic el 1980 amb un bot de rems, aventura que va repetir posteriorment a l'Oceà Pacífic.

SBC comunicación / ePN-Agencias

OPINA -TORNAR