El lloguer de vaixells (xàrter) reclama el seu protagonisme

Hi ha la necessitat de canviar la normativa del sector que data de 1985, per contribuir així a que les empreses especialitzades puguin mantenir el dinamisme d'una activitat que està en ple auge

12/02/2010 

El sector del lloguer d'embarcacions d’esbarjo, també anomenat xàrter, ha estat en els últims anys l'únic segment nàutic que ha crescut des que va començar la crisi, com mostren la xifres de matriculacions d'embarcacions destinades a aquest sector el passat any, que parlen d'un augment del 27%. Unes dades que han encoratjat a la patronal ADIN (Associació d'Indústries, Comerç i Serveis Nàutics) a reclamar davant la directora general de la Marina Mercant, la necessitat de canviar la normativa del sector que data de 1985, per contribuir així que les empreses especialitzades puguin mantenir el dinamisme d'una activitat que acaba de celebrar a Marina de Dénia el seu Primer Saló Internacional, amb la presència de més de 60 vaixells d'exposició. A la reunió mantinguda per ADIN amb Mª Isabel Durántez, directora general de la Marina Mercant (DGMM), la patronal catalana ha insistit en “la necessitat d'actualitzar la normativa del sector que data de l'any 1985 i és aplicable dispar per les capitanies marítimes”, segons Yamandú Rodríguez Caorsí, secretari i assessor legal de l'associació.
 
SBC /ePN 

Cursos d'Anglès Específic per a personal de Ports Esportius

Cursos d'Anglès pertanyents al programa d'estudis per a personal professional de Ports Esportius del projecte SEATRAINING
 
21/01/2010 

Com a continuació de l'implantació d'un sistema de formació reglat per al personal de ports esportius, basat en el programa d'estudis dissenyat en el projecte SEATRAINING, la Federació Espanyola d'Associacions de Ports Esportius i Turístics (FEAPDT) va organitzar el passat mes de novembre a tot Catalunya, una innovadora sèrie de cursos d'anglès específic per a Ports Esportius i Clubs Nàutics amb la col·laboració de la consultoria nàutica Endeavour Services. A fi d'oferir una millor atenció al client als ports, aquestes accions formatives subvencionades en la seva totalitat, estan dirigides al personal dels departaments de marineria, recepció, comercial i tot aquell que tingui tracte directe amb el client, sigui personalment, per ràdio i/o per telèfon. Els cursos es van celebrar en les tres zones de Catalunya: Barcelona, la Costa Brava i la Costa Daurada, amb alumnes de Marina Port Vell, Port Olímpic, Club Nàutic l'Escala i Port Segur Calafell. Van ser impartits per professors d'anglès altament qualificats i amb gran experiència en la nàutica d’esbarjo. Gràcies a la molt bona acollida dels cursos tant pels alumnes com pels gerents dels ports participants, s'estan organitzant més cursos per tota la costa catalana per preparar la temporada alta.

SBC /FEADPT

Oscar Escolano (CN Garraf) i Victòria Ivaylova (CV Blanes) campions del XXII Trofeu Vila de Palamós-6 Kabb Trophy

Aquesta competició és una de les regates de la classe Optimist més importants que es celebren al món
 
21/02/2010 

Òscar Escolano, del Club Nàutic Garraf, va ser el gran protagonista de la cinquena edició del XXIITrofeu Vila de Palamós-KABB Trophy, que s'ha celebrat del 18 al 20 de febrer en aigües de la badia de Palamós, després de guanyar en la categoria masculina i emportar-se també el triomf absolut. Victòria Ivaylova, del Club Vela Blanes, es va imposar en categoria femenina. La regata està considerada com una de les més importants de la classe Optimist a nivell internacional, tant per la qualitat dels participants com per la quantitat d'embarcacions que hi participen, unes 360 representant a 20 països.
Escolano va saber aprofitar les condicions meteorològiques que va haver-hi en la primera jornada en què va realitzar un setè, un primer i un segon que el van alçar al lideratge. La segona posició va ser per a l'italià Rodolfo Di Laghi (CV Bellano), que va finalitzar a cinc punts del campió, i tercer va ser el francès Manni Tau (YC Antibes) En categoria femenina es va imposar la gironina Victòria Ivaylova (CV Blanes), seguida de Beatriz Mur (CN Salou) i la irlandesa Dayre Cournane.

SBC /masmar.net

La Junta d'Andalusia va invertir més de 30 milions en millora i ampliació de ports el 2010

La consellera ha destacat que amb aquesta xifra inversora s'ha superat la previsió inicial per a tot l'exercici en aquesta matèria

09/02/2010 
 
La Conselleria d'Obres Públic i Habitatge va invertir un total de 33,3 milions d'euros durant el passat any en la millora i ampliació dels 13 ports andalusos que gestiona la Junta, segons ha informat al Parlament la titular d'aquest departament, Josefina Cruz Villalón. La consellera ha destacat que amb aquesta xifra inversora s'ha superat la previsió inicial per a tot l'exercici en aquesta matèria, que es situava en 26,5 milions, i ha destacat l'esforç del seu departament per incrementar la seva capacitat d'atracada i modernitzar les seves instal·lacions. Entre les actuacions més rellevants escomeses durant el passat any per la Conselleria, sobresurten les noves instal·lacions nauticoesportives al port almeriense de Tanda, amb una inversió de 7 milions, les obres del qual estan pràcticament finalitzades.

SBC /finanzas.com

La millor exhibició de vaixells del món envaeix Miami

El Saló es va originar amb 50 expositors i ara té més de 2000

20/02/2010 

La setantena edició del Miami International Boat Show, un dels esdeveniments més importants del món de la navegació, té lloc aquests dies a Miami Beach. L'exposició compta amb la participació de més de 2000 fabricants d'aquesta indústria vinguts de totes parts del món. L'oferta és molt variada i podem trobar l'últim en llanxes, velers, motors, vaixells de pesca, motos aquàtiques i nombrosos accessoris marins. "El 1941 quan aquest esdeveniment va començar només hi havia 50 expositors sota una mateixa carpa, ara no sols hi ha més de 2.000 expositors sinó que també estem exposant alhora en altres dos llocs de la ciutat", comenta Dina Allende, directora de premsa de l'exposició. S'espera que més de 100.000 persones visitin l'exposició tant en el Miami Beach Convention center com pel Sea Isle Marina & Yatching Center i el Miamarina de Bayside, on es poden veure alguns dels vaixells surant a l'aigua del mar. "Hi ha milers de productes per elegir. Aquest és el lloc per descobrir que la vida és millor amb un vaixell", afirma Cathy Rick-Joule, gerent de l'esdeveniment.

SBC /El Mundo