L'ACPET a la Boot de Dusseldorf 2010
 
Després d'un 2009 de crisi i pessimisme,  els visitants de la fira es van mostrar més optimistes i confiats, preguntant amb convicció i ganes per les possibilitats d'amarrament a la costa catalana
 
02/02/2010

BOOT 9 R
L'Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics (ACPET) va estar present en la Boot de Dusseldorf 2010, igual que en les edicions anteriors, a l'estand de Turespaña al costat de l'Agència Pública Ports d'Andalusia i Turgalicia. Cal destacar que aquest any Turespaña ha canviat el disseny de l'estand amb una millora molt apreciable, d'aquesta manera l'Associació va estar millor representada. També remarcar que el fet d'estar al costat de l'estand de les Illes Balears va significar una major afluència de visitants tant per a Balears com per a Turespaña, on es trobava la delegació de l'ACPET.
 
La edició del 2010, que després de nou dies va tancar les seves portes el 31 de gener, ha comptat amb uns 240.000 visitants de 60 diferents nacionalitats, amb una oferta de 1568 expositors de 55 països d’arreu del món, distribuïts en 17 halls.

Jürgen Tracht, Director administratiu de la Federació Marítima Alemana (BVWW), va quedar molt satisfet amb el Saló i va explicar que “hi ha hagut una millora en el mercat dels iots i de les embarcacions de vela ja que les vendes han crescut en comparació a l’any passat. Els guanys són la conseqüencia d’uns preus molt més competitius”. El Director de la Federació Marítima Alemana també va voler expressar el seu convenciment de que el sector de la nàutica te un gran potencial.

Boot 2010 (5) R
Després d'un 2009 de crisi i pessimisme, en aquesta edició els visitants es van mostrar més optimistes i confiats, tornaven a preguntar amb convicció i ganes per les possibilitats d'amarrament en la costa catalana, segons detalla Jordi Blasco, gerent de l'ACPET. Es va repartir de manera notable i satisfactòria la informació –desplegables, guies, fulletons, etc.-  facilitada per alguns dels ports associats, que van ser: Port de Portbou, Club Nàutic Estartit, Marina Palamós, Club Nàutic l'Escala, Port de Roses, Club Nàutic Sant Feliu,  Port Olimpic, Port de Masnou,  Club Nàutic Balis, Marina Badalona, Port Ginesta, Port d'Aiguadolç, Marina Port Vell, Club Nàutic Cambrils, Sant Carles Marina, Port Calafat, Marina Sant Jordi, i Vilanova Grand Marina Barcelona. En quant a les consultes en l'estand de l'ACPET, com sempre, aquestes es van centrar principalment en els trànsits, encara que també van augmentar considerablement les demandes d'informació per a llargues estades i possibilitat de port base.
 
DUSELDORF
Fer esment especial, a la col·laboració en l'Estand de l'ACPET de la Isaura March i del Rai Roca del Club Nàutic l'Escala, agraint-los la seva presència i lloant la seva professionalitat. Així mateix destacar les visites del nostre president, Xavier Mangrané i d'algun dels nostres associats, Domenec Gómez del Club Nàutic Port de la Selva, i Eugeni Figa del Club Nàutic l'Estartit. També varem rebre la visita del President del Saló Nàutic de Barcelona, Sr. Luis Conde i del Director d'aquest, Sr. Jordi Freixas.
Tots ells van fer-se partícips a l’estand d'un aperitiu i un brindis amb cava que es va organitzar en honor seu. A la trobada es van compartir interessants reflexions sobre el rumb que està prenent el nostre sector, sobre com a afecta la crisi i moltes altres dissertacions que han fet del nostre pas per la fira de Dusseldorf una experiència més enriquidora.

SBC comunicación / ACPET

OPINA -TORNAR