L'ICT incorpora la marca 'Q' de qualitat als clubs nàutics i ports esportius
                                                
La norma és aplicable en instal·lacions nàutic esportives i els seus principals clients són clubs nàutics, clubs de mar o de regates, així com ports esportius
 
Gener 2010

L'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICT) incorporarà la marca 'Q' de qualitat turística, sota la normativa UE 18800, als clubs nàutics i ports esportius després de tancar un acord amb la Confederació Espanyola d'Associació de Clubs Nàutics (CEAN).
 
D'aquesta manera, la ICTE suma així un nou sector "important" a la certificació i confia que durant 2010 arribin les primeres certificacions sumant-se als 2.600 establiments que ja compten amb la 'Q' de qualitat i que pertanyen a 15 subsectors turístics diferents. "En el mes de desembre es van complir els esforços del sector nàutic perquè la seva activitat es reconegui com una important activitat turística, tal com desenvolupen els hotels, les agències de viatges o les oficines d'informació turística entre altres", va destacar l'ICTE.
 
La norma és aplicable en instal·lacions nàutic esportives, independentment del model d'explotació i estructura de direcció, i els seus principals clients són clubs nàutics, clubs de mar o de regates, així com ports esportius. Així mateix, recull els requisits que regulen de forma voluntària al conjunt de construccions i infraestructures en què s'amarren majoritàriament embarcacions d'esbarjo i que disposen de tots els serveis necessaris, incloent serveis de custòdia i serveis complementaris a les seves tripulacions. Entre els requisits citats ara normalitzats es troben aspectes sobre amarrament i atracada, varador, reparació d'embarcacions d'esbarjo, aparcament de vehicles, subministrament de combustible, restauració, vestuaris, dutxes i neteja així com bugaderia, telefonia, correu, missatgeria, informació sobre meteorologia i hidrografia, activitats nàutiques i d'oci, entre altres.

SBC comunicación / agencias

OPINA -TORNAR