Executen les obres de la Llevantina a l’Estartit
 
Mentre s'executa el projecte, les 258 embarcacions que hi tindran cabuda es troben a diferents indrets, com el Club Nàutic de l’Estartit o el de l’Escala

Gener 2010
 
obres Estartit
El projecte de reordenació de la dàrsena de la Llevantina, a l'Estartit, implica el dragatge d'uns 5.000 metres cúbics de sorra per poder construir un moll de ribera. El director de l'obra, Marc Cucurella, va explicar que els treballs -que inclouen la construcció d'una plaça d'uns 2.100 metres quadrats- avancen a bon ritme i confia que a finals de març estiguin enllestits.
 
Per al moment s’han retirat les quatre plataformes flotants i s'ha dragat bona part de la sorra de la platja i les seves proximitats on s'ha de construir el moll. El director de l'obra ha explicat que es col·locaran cinc plataformes noves d'alumini flotants que, mitjançant un sistema de pilotatges, s'ancoraran al fons. Pel que fa a la sorra, se n'ha d'extreure un gran volum perquè el moll de la ribera es menja la primera línia de platja i es fa un calat de dos metres de profunditat.
 
Mentre s'executa el projecte, les 258 embarcacions que posteriorment tindran cabuda en el moll i les cinc plataformes flotants es troben repartides per diferents indrets: algunes es troben en diferents ports, com al Club Nàutic de l'Estartit o a l'Escala; d'altres estan en nàutiques; i algunes, a casa dels propietaris.
 
La reordenació de la Llevantina es planteja dins del Pla Especial del Port, que no permet que hi hagi cap embarcació a la platja, com fins aquest estiu passava, i en el seu lloc hi haurà una plaça d'ús públic. Dels 278 amarradors que hi havia es passarà a 258. Les obres comencen amb més d'un mes de retard per una al·legació a la ubicació de la grua.
 
SBC comunicación / Agencias

OPINA -TORNAR