Port Cartagena baixa les seves tarifes en un 0,7%
 
L'alta rendibilitat del port ha permès aplicar el coeficient corrector mínim a l'hora de calcular les tarifes

14/01/2010
 
Un responsable de l'Autoritat Portuària va explicar que l'alta rendibilitat del port de Cartagena, per sobre del 7% en els últims anys, ha permès, d'acord amb les normes establides per l'organisme públic, Ports de l'Estat, aplicar el coeficient corrector mínim a l'hora de calcular les tarifes d'atracada i descàrrega per a aquest any. La mateixa font va assenyalar que la rebaixa del 0,7% aprovada pel consell d'administració equival al descens de l’IPC "que per llei cal traslladar a les taxes d'activitat industrial". L'Autoritat Portuària va indicar que es tracta de contribuir en lo possible a la recuperació econòmica dels empresaris murcians que són els principals usuaris del port de Cartagena.

 

SBC comunicación /Agencies

OPINA -TORNAR 
 

anclas breus

 

Embarcacions de la Regata Gran Prix de l'Atlàntic transporten ajuda humanitària a Haití
 
La iniciativa l'han impulsat Cáritas Lanzarote, ‘Rotary' Club, Marina Rubicón-Regata Gran Prix de l'Atlàntic i la Cambra de Lanzarote

15/01/2010
 
Un total de 24 embarcacions de la Regata Gran Prix de l'Atlàntic transporten, des del 18 de gener, ajuda humanitària des de Lanzarote a l'illa de La Española, integrada pels territoris de la República Dominicana i Haití, a fi de col·laborar amb Haití, després del terratrèmol de 7,3 graus en l'escala Richter que va patir l’illa. Aquesta iniciativa l'han impulsat Cáritas Lanzarote, Rotary Club, Marina Rubicón-Regata Gran Prix de l'Atlàntic i la Cambra de Lanzarote, ja que coincidint amb la sortida, des del port esportiu Marina Rubicón es van embarcar paquets amb ajuda humanitària en diversos iots i catamarans inscrits. Els participants arribaran al Port Sansouci (en la República Dominicana) des d'on es repartirà l'ajuda pels membres de Rotary Club i altres ONG al Carib.
 
SBC comunicación /Agencies

OPINA -TORNAR 

anclas breus
 

Santander seu dels Jocs Nàutics Atlàntics
 
La 16ª edició dels Jocs Nàutics Atlàntics es celebrarà a la Badia de Santander del 31 de juliol al 5 d'agost

15/01/2010
 
La 16ª edició dels Jocs Nàutics Atlàntics que es celebraran el pròxim agost tindrà com a seu la badia de Santander. La vicepresidenta de Cantàbria, Lola Gorostiaga, i el director general d'Afers Europeus i Cooperació al Desenvolupament, Alberto García Cerviño, es van reunir amb els principals representants de les federacions esportives càntabres per dissenyar el programa d'activitats del certamen. En la sessió es va instar tots els representants a col·laborar amb aquesta iniciativa, que “suposarà la conversió de tots els càntabres en el focus europeu de notícies” durant la primera setmana d'agost, segons ha indicat García Cerviño en roda de premsa. Durant aquests jocs, que aglutinaran a més de 500 esportistes que representaran totes les regions que integren l'Arc Atlàntic, es disputaran diferents competicions en les disciplines de vela (lleugera, adaptada i creuer), rem (banc fix i mòbil), piragüisme (caiac), surf, busseig, natació i salts.
 
SBC comunicación /ePN

OPINA -TORNAR 

anclas breus 


Andalusia va expedir 3.130 títols pel govern d'embarcacions d'esbarjo durant el 2009
 
Es van celebrar durant tot l'any sis convocatòries amb més de 5200 sol·licituds

15/01/2010
 
La Conselleria de Turisme, Comerç i Esport, a través de l'Institut Andalús de l'Esport (IAD), va expedir 3.130 títols i renovacions de targetes nàutiques pel govern d'embarcacions d'esbarjo a Andalusia durant el 2009. Cadis és la província per a la que més títols es van expedir el passat any, amb 835; seguida de Sevilla, amb 810; Màlaga, amb 693; i Huelva, amb 474. Granada (amb 121 títols), Almeria (108), Còrdova (72) i Jaén (16) són les províncies andaluses que menys titulacions nàutiques van rebre el 2009. Per l'obtenció d'aquestes titulacions, l'IAD, que té encomanada la gestió de les titulacions nauticoesportives en la comunitat andalusa, va celebrar durant aquest exercici sis convocatòries d'exàmens, quatre teòriques i dues pràctiques, per a les quals es van presentar més de 5.200 sol·licituds.
 
SBC comunicación /Agencies

OPINA -TORNAR 

anclas breus


Tensió a l'antesala de la Copa Amèrica
 
“L’Alinghi” no negociarà la signatura d'un acord amb el ‘BMW-Oracle' sobre alguns dels punts de la 33ª edició mentre l'equip nord-americà mantingui la seva demanda
 
15/01/2010

El sindicat suís de “l’Alinghi”, actual defensor de la Copa Amèrica, va assenyalar en un comunicat que no negociarà la signatura d'un acord amb el seu competidor el ‘BMW-Oracle', sobre alguns dels punts de la 33ª edició que es disputa al febrer a València, mentre l'equip nord-americà mantingui la seva demanda. El ‘BMW-Oracle', a través del Golden Gate Yatch Club (GGYC) al que representa, va proposar a la Societat Nàutica de Ginebra (SNG) i al seu equip ‘Alinghi', defensor de la 33ª Copa Amèrica, reprendre i signar l'acord que van perfilar a Singapur i que inclou retirar totes les demandes pendents. No obstant això, el sindicat suís no ha acceptat aquesta oferta en assenyalar que “no és possible negociar sota l'amenaça d'una demanda legal. Estem desitjant que arribi el 8 de febrer, la data imposada pel Tribunal Suprem de Nova York, per competir”.

SBC comunicación /Agencies

OPINA -TORNAR 

anclas breus

  
Marina de Dénia ofereix amarradors a 0 euros als expositors de les III Jornades Nàutiques
 
Aquesta iniciativa té com a objectiu recolzar al sector per superar la crisi econòmica

21/01/2010
 
A causa del gran nombre de sol·licituds que s'han anat produint al llarg de l'any, Marina de Dénia, en el seu afany de suport al sector, ha decidit que les III Jornades Nàutiques Marina de Dénia -que es celebraran del 18 al 21 de març- siguin de participació oberta, donant cabuda a totes aquelles empreses del sector que desitgin participar. Així ho ha anunciat l'organització en un comunicat, en el que destaca que per aconseguir aquest objectiu posaran a disposició dels expositors els amarraments que precisin a cost 0 €, i de la mateixa manera facilitarà els espais en terra per a l'exposició d'embarcacions en sec i muntatges d'estands. Les empreses interessades han de posar-se en contacte amb Marina de Dénia al telèfon 96.642.43.07 o en el mail: Isabel@marinadedenia.com.

SBC comunicación /Agencies

OPINA -TORNAR 

anclas breus


Cau un 11% l'arribada de turistes a Balears el 2009
 
El turisme alemany s’ha reduït un 10,8 %, el britànic un 16, 1% i l’espanyol un 14, 6%

21/01/2010

Amb ocasió de la fira turística internacional que s'ha celebrat a Madrid, s'han presentat les dades turístiques de les illes Balears durant el 2009. Cal destacar les xifres dels principals mercats turístics de les illes com el mercat alemany, amb una reducció del 10,8 %; el turisme britànic, que es va reduir en un 16,1 %, i l'espanyol, que també va caure un 14,6 %. Respecte a l'ocupació laboral en el sector turístic, denotar que durant 2009 es va registrar una mitja anual de 71.154 treballadors, 4.156 menys que el 2008, mentre que la despesa turística total a les Balears durant el 2009 va ser de 9.449 milions d'euros. Per productes turístics, els camps de golf de l'arxipèlag van rebre un 12,6 % menys de visites que el passat any, i els ingressos per aquest tipus de turisme van descendir en 161,8 milions d'euros, un 11,7 % menys, igual que els ingressos pel turisme nàutic que també van abaixar un 11%. Al contrari, els ingressos per turisme de creuers el 2009 van créixer un 1 per cent més que l'any anterior.
 
SBC comunicación / ABC

OPINA -TORNAR 

anclas breus

 
Comencen els preparatius per a la "NY-BCN Transoceanic Sailing Record"
 
La prova és una pas més en la preparació dels dos equips espanyols davant la segona edició de la Barcelona World Race
 
21/01/2010

El desafiament té el nom de "NY-BCN Transoceanic Sailing Record" i pretén establir el rècord de navegació a vela entre Nova York i Barcelona. El repte començarà entre el 5 i el 12 del mes d'abril en la balisa d'Ambrose Light, a la bocana de la badia nord-americana, i conclourà enfront de l'hotel Vela de Barcelona entre el 20 i el 30 del mateix mes. L'esdeveniment està organitzat per la Fundació Navegació Oceànica Barcelona (FNOB), amb la col·laboració de l'Ajuntament de Nova York, el Real Club Nàutic de Barcelona i el New York Yacht Club, l'acte va ser presentat a l'Ajuntament de Barcelona. Les embarcacions que intentaran el rècord seran els dos Imoca Open 60 espanyols 'Estrella Damm', del barceloní Alex Pilot i l'alacantí Pepe Ribes, amb Jan Santana com a cap d'equip, i el 'W Hotels', del santanderino Pachi Rivero i el mallorquí Javier 'Bubi' Sansó, amb Jaime Arbones com a cap d'equip.

SBC comunicación / Agencies

OPINA -TORNAR