El Campionat del Món d’X-35 es celebrarà del 25 al 31 d’agost al Port de Badalona

Més de 20 embarcacions participaran en la cita internacional organitzada pel Club de Vela i el Port de Badalona

Es tracta del segon mundial de creuer en aigües catalanes, després de la Mini-Ton Cup disputada el 1979 a l’Estartit


15/07/2012

campionat món X-35 Badalona
Més de vint unitats d’X-35 de deu nacionalitats, l’amfitriona més representants de la Gran Bretanya, Itàlia, Dinamarca, Ucraïna, Holanda, Alemanya, Suïssa, Finlàndia i el Japó participaran en el Campionat del Món d’X-35 que se celebrarà del 25 al 31 d’agost en el Port de Badalona. Es tracta de la setena edició d’aquesta cita internacional, organitzada pel Club de Vela Badalona a les instal·lacions de Marina de Badalona. L’Associació Internacional del monotip X-35, la ISAF (Federació Internacional de Vela) i la RFEV (Real Federació Espanyola de Vela) han concedit l’organització d’aquesta cita internacional al club badaloní que malgrat la seva joventut – es crea el juny de 2008-, assumeix el repte amb il·lusió i també amb l’experiència de comptar amb membres experts en esdeveniments internacionals, persones que s’han situat a primera línia per integrar el comitè organitzatiu i per dirigir la regata, a la que també dóna suport la Federació Catalana de Vela i el col·lectiu de la vela catalana. No en va, es tracta del segon mundial de creuer celebrat mai en aigües catalanes, després de la Mini-Ton Cup de 1979 disputada a l’Estartit.

Reconegut el vaixell X-35 com a classe internacional el 2006 per la ISAF, s’han disputat sis edicions del Campionat del Món. La ciutat holandesa de Medemblick l’acull el 2006, prenent-ne el relleu Kiel (Alemanya) el 2007 i 2009, Porto Ercole (Itàlia) el 2008, Scarlino (Itàlia) 2010 i Aarhus (Dinamarca) en la recentment disputada edició de 2011. Tot seguint la tradició d’alternar seus dels països nòrdics i mediterranis, per primera vegada en 2012 la flota internacional d’X-35 visitarà Espanya per disputar el seu certamen màxim. D’entre els participants està assegurada la presència d’Oxygene, recent campió d’Europa, que disputarà el lideratge mundial després de participar, també, en la Copa del Rei de Palma.

El Club Vela Badalona compta amb el suport de la Federació Catalana de Vela per a l’organització de la seva primera regata internacional de màxim rang i amb dos aliats claus: les competitives instal.lacions de Marina Badalona i el camp de regates, a només dues milles de l’escenari de les recordades, encara vint any després, proves de vela olímpica de Barcelona 92. De manera que l’ampli i modern recinte portuari de Marina Badalona facilitarà l’organització de l’esdeveniment, que ubica la zona d’amarradors i el village en la dàrsena Oest, propera al varador en el que es farà la pesada i medició de les embarcacions. Les facilitats d’amarrador i avarada ofertes als participants han potenciat una bona participació, tot assegurant a principi de juliol una inscripció, que es tanca el dia 31, superior a la vintena d’embarcacions que representen a deu països.

Subratllar que SAR el Príncep d’Astúries i Girona ha acceptat la presidència d’honor d’aquesta cita internacional, el calendari de la qual s’inicia el dia 21 d’agost amb les medicions, que situa en el dia 25 d’agost la primera regata i que culmina el 31 d’agost, quan es desvetlli el guanyador. La ciutat, de llarga tradició marina i bressol del patí de vela, ha preparat un programa complementari per potenciar la cultura marítima i acollir totes les tripulacions inscrites en una recepció en el Museu Municipal, amb importants restes romanes.

SBC-Marina Badalona

TORNAR