L’Alcyone de la societat Cousteau recala al port de l’Estartit
 
La visita de l’embarcació és amb motiu d’un reportatge del National Geographic que filmarà en els mateixos indrets que Jacques-Yves Cousteau va enregistrar els anys 50
 

cousteau
L’Alcyone, l’embarcació d’expedicions de la Societat Cousteau, va estar amarrat al port de l’Estartit durant la primera quinzena del mes de juny amb motiu d’un reportatge del National Geographic que filmarà en els mateixos indrets que Jacques-Yves Cousteau va enregistrar els anys 50.
 
Tan singular vaixell va ser creat com a embarcació per provar el funcionament d’un nou tipus de sistema de propulsió marina, el turbosail. L’Alcyone està equipat amb dues d’aquestes inusuals veles, que s’utilitzen per augmentar el rendiment dels motors diesel.
Des de l'enfonsament accidental del Calypso, l’Alcyone ha esdevingut l’embarcació d’expedicions de la societat.
 
COUSTEAU + SALA
A bord de l’Alcyone hi navega el fill Cousteau que ha pres el relleu del les expedicions i per part del National Geographic, el biòleg Enric Sala, que en la seva època d’estudiant va fer la tesis a les Illes Medes i ara ha esdevingut el cap científic.
 
Durant la seva estància al Port de l’Estartit el personal del port ha pogut escoltar les diverses experiències del més que conegut i consolidat equip científic, els quals van donar molta importància a la creació de reserves i santuaris marins per conservar aquests fons marins tan privilegiats.

SBC /CN L’Estartit

OPINA - TORNAR