L'Associació de Navegants d’Esbarjo, preocupada pel "gran increment previst" en el cost dels amarraments a Andalusia
 
"La intenció és desenvolupar la Llei de Ports amb un nou reglament que suposarà incrementar els preus de tots els amarraments, tant públics com privats al voltant del 50% i el 60%"

27/07/2010
 
logo Anavre
L'Associació de Navegants d’Esbarjo (ANAVRE) ha mostrat la seva preocupació per "el gran increment previst" en els costos dels amarraments per part de l'Associació Pública de Ports d'Andalusia (APPA), quelcom que avui per avui "ja suposa una important trava per al desplegament de l'activitat".
 
Així, van assenyalar en un comunicat, després de mantenir una trobada amb el director gerent de l'APPA, José Salgueiro, que l'administració "pensa recórrer a la iniciativa privada per ampliar el nombre d'amarraments a Andalusia de 15.000 a 27.000". Per a això, segons Anavre, utilitzarà la fórmula de concessions "de manera que l'empresa que financi i executi les obres d'ampliació de cada port gestioni els amarraments per un període d’uns 30 anys".
 
Els preus màxims seran determinats per l'APPA encara que, des d'Anavre van precisar que la "intenció és desenvolupar la Llei de Ports amb un nou reglament que suposarà incrementar els preus de tots els amarraments, tant públics com privats al voltant del 50% i el 60%". "En cap cas suposarà una cessió dels actuals ports sinó la creació de noves places d'amarrament", van manifestar, i van confiar que es contemplin "mecanismes per evitar maniobres especulatives" que "desfavoririen l'activitat nàutica sense aportar valor".
 
Respecte als varadors, qüestió que també es va abordar en la trobada, des d'Anavre van apuntar que l'agència pública es va comprometre a estudiar l'accés a aquests "de manera exhaustiva", revisant el reglament que els regeix "per fer que els usuaris puguin accedir a les seves embarcacions amb màximes garanties de seguretat".
 
Un altre dels "problemes" que es van abordar i que afecten la nàutica va ser el de l'IVA aplicable als amarraments. En aquest sentit, l'APPA va informar que està a l'espera d'una resposta de l'Agència Tributària (AEAT) sobre el tipus a aplicar i els requisits per considerar activitat esportiva.
 
"Encara no ha donat resposta a les nombroses sol·licituds de navegants que han demanat que s'apliqui l'IVA correcte, que és del vuit per cent", van manifestar, alhora que es van mostrar "estranyats" per la nova consulta a l'AEAT "malgrat que aquesta ja s'ha manifestat en consulta vinculant a favor de l'aplicació del tipus d'IVA reduït en el lloguer d'amarraments" de determinades embarcacions.
 
SBC /finanzas.com

OPINA - TORNAR