Portos de Galícia invertirà 8,4 milions d’euros en la neteja dels ports
 
Es faran activitats de neteja general dels ports i instal·lacions portuàries, recollida de residus i dels subproductes de la pesca
 
L'ens públic Portos de Galícia invertirà 8,4 milions d'euros en la neteja de les instal·lacions portuàries de la comunitat després de l'adjudicació definitiva del concurs per als pròxims tres anys. La Xunta ha explicat que el projecte pretén "millorar les façanes portuàries". Per a això ha aclarit que es faran activitats de neteja general dels ports i instal·lacions portuàries, recollida de residus i dels subproductes de la pesca, i es realitzarà el seu transport a plantes de tractament. En quant a les aigües interiors, Portos de Galícia desenvoluparà la neteja de la làmina d'aigua dels molls, segons ha informat el Govern autonòmic. A més a més, ha assenyalat que executarà altres accions, com la desratització de les zones portuàries. En aquest sentit, la Xunta ha expressat el seu desig que la neteja aconsegueixi "la millora de la qualitat de les aigües i les instal·lacions portuàries respectant el medi ambient".
 
SBC / laopinioncoruna.com

OPINA - TORNAR    

anclas


 
L'Autoritat Portuària de Balears prorroga la concessió al Club Nàutic d'Eivissa
 
L'Ajuntament ha recolzat sempre la renovació del CNI “pel seu caràcter social i per la gran feina que ha desenvolupat històricament aquesta entitat a Eivissa”
 
28/07/2010

L'Ajuntament d'Eivissa ha celebrat la decisió unànime presa el 28 de juliol pel consell d'administració de l'Autoritat Portuària de Balears de prorrogar la concessió al Club Nàutic Eivissa (CNI). Així ho ha expressat el govern municipal a través d'un comunicat en el que recorda que l'alcaldessa, Lurdes Costa, que forma part del consell d'administració no va poder assistir a la reunió delegant el seu vot en el president del Consell d'Eivissa, Xico Tarrés. En la nota difosa per l'Ajuntament, aquest recorda que ha recolzat en tot moment la renovació de la concessió al CNI, “pel seu caràcter social i per la gran feina que ha desenvolupat històricament aquesta entitat a Eivissa i que continua desenvolupant avui en dia “permetent que els esports nàutics, i en especial el de la vela, sigui accessible a un ampli sector de la ciutadania”.
 
SBC / ePN

OPINA - TORNAR  

anclas

Aprovats els Reials Decrets de Tècnic Esportiu en Vela
 
Durant el curs 2011/2012 començarà de manera progressiva, la implantació del nou currículum d'aquests ensenyaments
 
28/07/2010

El Consell de Ministres va aprovar el passat 23 de juliol les titulacions de Tècnic Esportiu en Vela amb Aparell Fix i Tècnic Esportiu en Vela amb Aparell Lliure, i els títols de Tècnic Esportiu Superior en Vela amb Aparell Fix i Tècnic Esportiu Superior en Vela amb Aparell Lliure, per la qual cosa a partir d'ara l'ensenyament de l'esport de la vela s'equipara a la de la resta del sistema educatiu, amb el que es garanteix els nivells de qualitat i atenció a les necessitats que sorgeixin dins l'esport de la vela. Durant el curs 2011/2012 començarà de manera progressiva, la implantació del nou currículum d'aquests ensenyaments. Quant al procés de reconeixement de les formacions esportives i els terminis per sol·licitar l'homologació, convalidació i equivalència de les formacions esportives anteriors, la RFEV detalla en el seu comunicat que podrà sol·licitar-se davant el Consell Superior d'Esports pels òrgans competents de les comunitats autònomes i per la Reial Federació Espanyola de Vela, dins els seixanta dies naturals següents a l'entrada en vigor dels Reials Decrets.
 
SBC / RFEV

OPINA - TORNAR   

anclas

Una via d'aigua fa naufragar una embarcació a sis milles de Blanes
 
Els rescatats van explicar que havien sortit la tarda anterior del Port Olímpic de Barcelona i es dirigien al Cap de Creus, però que havien patit una via d'aigua

28/07/2010

La Guàrdia Civil va haver de rescatar dues persones que van patir un naufragi a sis milles de la costa de Blanes quan navegaven a bord d'una embarcació entre Barcelona i Girona. Es tractava d'un possible naufragi d'una embarcació que navegava a l'altura de la desembocadura del riu Tordera i que, després de patir una via d'aigua, romania sense govern. Els agents van veure a l'embarcació ‘Rio Guadalquivir’, amb base en la veïna població de l'Escala, que navegava en aquest moment per la zona de Blanes. La Guàrdia Civil va trobar dues persones, de nacionalitat espanyola, a bord d'una bassa salvavides, amb la qual cosa es va procedir al rescat d'ambdues i al seu trasllat al port de Blanes. Els rescatats van explicar que havien sortit la tarda anterior del Port Olímpic de Barcelona i es dirigien al Cap de Creus, però que havien patit en el camí una via d'aigua que va fer naufragar l'embarcació.
  
SBC / ePN

OPINA - VOLVER