El port de Badalona s’obre a la ciutat per guanyar públic
 
Els gestors de la iniciativa intenten atreure als veïns amb activitats nàutiques i pesqueres a l'estiu

19/07/2010
 
Badalona
El port de Badalona vol deixar de ser una infraestructura subutilitzada i atreure a més veïns i ciutadans perquè guanyi vida. Des de la seva construcció, en el 2005, el port esportiu, tancat entre les vies de tren i amb un peatge que ha dificultat l'accés, no ha aconseguit que la instal·lació sigui un lloc de trobada ciutadana. Els seus bars i restaurants no acaben de arrencar i encara queda una bona part de locals sense llogar. Per això, el port i les entitats que allí operen organitzaran activitats lúdiques i esportives per intentar guanyar públic i aficionats a la navegació.
 
Alguns amarristes de Badalona han ofert les seves embarcacions per a l'organització d'activitats ciutadanes. És el cas de Rafael García, que ha estat passejant amb la seva embarcació junt amb la seva muller i la seva filla a gairebé una desena de famílies perquè coneguessin la costa de Badalona, Sant Adrià i Barcelona des del mar.
 
Una altra activitat va ser l'organitzada  pel Club de Pesca Esportiva Badamar, amb seu al port, que va reunir a unes 20 famílies. “Ens agrada portar a la gent en el nostre vaixell perquè gaudeixin de activitats que mai havien fet abans. Volem que es treguin la idea equivocada que navegar és un afer de rics”, diu Gisela, filla del patró.
 
Els participants, alguns dels quals mai havien navegat, també van conèixer la pesca que els esportistes solen capturar enfront de les costes de Badalona. Tres vaixells van sortir a pescar i van mostrar als assistents les captures: bonics, peixos agulla, sorells, melves i cavalles, tots capturats amb la tècnica de curricà, que consisteix en arrossegar un esquer a la part posterior del vaixell per atreure als peixos. Alguns van ser regalats als participants. “Ens varem assabentar a través d'una amiga que sempre està pendent d'aquest tipus d'activitats. Vam venir fa poc a una jornada de rem al port i als nens els va encantar”, va dir Carla Ferré, que va experimentar per primera vegada un passeig amb vaixell enfront de la seva ciutat.
 
El port ha demanat la col·laboració dels amarristes perquè s'impliquin en les activitats gratuïtes que s'organitzen per guanyar més afluència a les seves instal·lacions, però molts han desistit, en part, pels costos de carburant.
 
SBC /elperiódico.com

OPINA - TORNAR