Marina Port Vell penja el cartell de complet

La marina de Barcelona ha hagut de penjar aquests dies el cartell de complet a les seves places d'amarrament per a grans eslores davant una afluència que ha superat totes les seves expectatives

L'espectacular iot de Philippe Starck de 120 metres d'eslora amarra al Port Vell

13/07/2012

Marina port vell lleno2
Ni més ni menys que 21 embarcacions, amb eslores entre els 30 i els 147 metres han estat amarrades recentment a Marina Port Vell, oferint un impactant espectacle de disseny a primera línia de mar barceloní. Des de fa anys amarren a Marina Port Vell més de 200 embarcacions de mes de 30 metres d'eslora. Fins ara, la màxima afluència d'embarcacions de gran eslora es produïa de la mà d'algun important esdeveniment esportiu com la Formula 1, o empresarial a la ciutat comtal com el saló GSM Mobile.

La novetat d'aquests primers dies de juliol és que els vaixells estan recalant a Barcelona de manera espontània i com a escala privada turística i vacacional dels armadors i els seus convidats, que es troben aquests dies de visita per la ciutat com a membres actius d'un segment de turisme de molt alt poder adquisitiu que Barcelona sempre ha volgut atreure. Marina Port Vell sempre ha apostat per aquest segment de turisme i els projectes de la marina en un futur pròxim van encaminats a millorar les instal·lacions que requereixen aquest tipus de iots.

Marina port vell lleno3
Dins aquestes visites, el Port Vell ha acollit durant uns dies un iot de més de 120 metres d'eslora -una longitud superior a la de la majoria de camps de futbol-, d'estil futurista, amarrat al port. L'amo d'aquesta embarcació és el multimilionari rus Andréi Melnichenko, considerat una de les cent fortunes més importants del món, segons la revista Forbes.

L'embarcació, batejada com A, que és la lletra inicial del nom de pila de la seva dona, la model sèrbia Aleksandra Nikolic, també està en el rànquing dels majors iots del món. Entre els luxes que presenta aquesta mansió flotant destaca una macrodiscoteca amb una barra feta de vidre de Baccarat així com una plataforma de
karaoke impermeable. A més d'heliport, posseeix dos veloços vaixells extres de nou metres cadascú, altes mesures de seguretat com a pantalles tàctils i sensors de moviment i altres luxes menors com una dotzena de televisors de plasma o una llibreria de DVD amb més de 2.000 títols. Melnichenko va encarregar el disseny d'aquesta embarcació a l'arquitecte, interiorista i dissenyador industrial francès Philippe Starck, a qui va donar carta blanca perquè dissenyés un vaixell revolucionari que li va costar uns 350 milions d'euros.

SBC-MPV

TORNAR