El títol del campionat del Món de la Classe Europa es queda a l’Escala

El gironí Gerard Marín del CN ​​l'Escala s'ha proclamat campió de la competició a la darrera jornada

20/07/2012

Mundial CN l'Escala
El gironí Gerard Marín del CN ​​l'Escala s'ha proclamat campió del Món de la Classe Europa, competició que s'ha celebrat en aigües de la localitat gironina de l'Escala. Marín ha conquerit el títol en la darrera jornada, fins aquest moment en lluita amb el francès Sylvain Notonier i el noruec Nicholas Fadler Martinsen, que finalment han aconseguit la medalla de plata i bronze, respectivament.

“Geri”, com familiarment es coneix Marin, va iniciar el Mundial amb dos resultats excel·lents, un primer i un segon, però no van significar el començament d'un camí de roses. "Estic molt, molt content -comentava aquesta tarda- perquè aquest cop m'ha costat molt, en aquest Mundial he patit molt". Després d'aquests resultats, els següents van ser 23, 12, 14, 12, 9, 4, 11, 3 i 9, dels que ha descartat els dos pitjors, el 23 i el 14. La regularitat, el coneixement del camp de regates i la motivació són factors que han facilitat aquest extraordinari resultat.

Marín ha aconseguit el títol amb un total de 63 punts, cinc menys que el francès Notonier, qui en la primera de les tres proves celebrades avui s’havia aconseguit situar al capdavant de la classificació provisional. Notonier, igual que el noruec Nicholas Fadler Martinsen, que ha finalitzat tercer amb 69 punts, han lluitat fins l'últim moment per la primera plaça. "Notonier -explicava Marín- ha perdut el Campionat a la balissa de sobrevent de la segona regata d'avui. Ha perdut els nervis i també el Campionat ".

Gerard Marín, com ell mateix assegura, s'ha tret l'espina, ja que en el seu palmarès figuren dos subcampionats del Món de la Classe Europa, els de 2011 i 2002, a més del bronze a l'Europeu de 2007. Per Gerard, aquest títol tanca la seva etapa en la Classe Europa per continuar la seva aventura oceànica. En el palmarès del català figura la seva participació a la II Barcelona World Race-Volta al Món a Dos sense escales ni assistències a bord de l'Open 60 "Fòrum Marítim Català", al costat del francès Ludovic Aglaor i el quart lloc en la Mini Transat de 2007 .

La quarta posició de la classificació masculina ha estat per a un altre noruec, Martin Pedersen amb 81 punts, mentre que el suec Gustav Petterson ha finalitzat cinquè amb 83 punts. El català Albert Codinachs ha finalitzat sisè, amb 99 punts.

En la competició femenina, el títol també ha estat estretament disputat entre la danesa Anna Livbjerg, la sueca Anna Mikkelsen, la italiana Silvia Zennaro i la catalana Neus Garriga, olímpica amb la Classe Europa a Sydney 2000 i Atenes 2004. Encara que les tres primeres posicions s'han alternat entre la danesa, la sueca i la Itàlia, finalment el Mundial se l'ha adjudicat Livbjerg amb 32 punts, a només dos de Mikkelsen. Zennaro, que va començar amb tres primers consecutius, finalment ha estat tercera amb 44 punts.

Neus Garriga, que ha participat en aquest Mundial després de set anys de retir i gairebé sense entrenament, ha confirmat la seva qualitat com a regatista. Cal destacar, d'altra banda, els excel·lents resultats registrats per les també espanyoles Ascensió Roca en cinquena posició amb 52 punts; Eli Llargués, sisena amb 74 punts i Claudia Juan Vigar, setena amb 89 punts.


SBC-CN l’Escala

TORNAR