EL PERFIL - DOMÈNEC GÓMEZ

Domènec Gòmez. 48 anys. Dos Fills. Director del CN Port de la Selva i Tresorer de l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics (ACPET). Llicenciat en Ciències Econòmiques per la UB. Amant dels còmics i la bona música.


“Un port de petites dimensions com el nostre és com una gran família, en el que els vincles entre l’equip professional i els nostres socis i usuaris va moltes vegades més enllà de la simple relació proveïdor-client”

“Com en la resta de sectors, el nostre també s’haurà d’adaptar al nou marc econòmic, que segurament no tornarà a ser com el que hem viscut aquests darrers anys, haurem de seguir treballant...”

Respecte a L’ACPET, “hem de seguir treballant en el desenvolupament del nostre pla estratègic i seguir fent sentir la nostra veu davant les diferents administracions per defensar els interessos del sector”



Domènec
En les següents línies podrem gaudir d’una entrevista informal per a conèixer millor a un gironí que és director del Club Nàutic Port de la Selva, també el club de la meva infància, i un dels indrets més bonics i màgics de la Costa Brava. Al seguir les respostes que em fa en Domènec veig que és ben bé com ell es descriu, una persona metòdica, ordenada i exigent, tot en el millor sentit dels adjectius, ja que sap el que vol i com ho vol, i això sens dubte és bàsic a la vida i també a l’hora de dirigir la petita gran família del Club Nàutic Port de la Selva, fet que puc corroborar ja que durant la meva infantesa jo també vaig formar part d’un gran club i familiar a l’hora. També és d’agrair en els temps que corren el fet de que les seves línies desprenguin un notable optimisme.



¿Data i lloc de naixement?
Girona, 6 d’octubre de 1963

¿Estat civil?
Com es diu actualment, “en una relació”

¿Fills?
Dos, de 16 i 20 anys

¿Estudis?
Ciències Econòmiques per la UB
MBA per la UdG

¿Professió actual?
Director del Club Nàutic Port de la Selva des de 1989

¿Professions anteriors?
He estat sempre vinculat al sector turístic, durant l’època d’estudiant i fins que vaig començar al Club, vaig estar treballant per una agència de viatges.

¿Aficions?
M’agrada molt la música i la fotografia

¿Creences?
Crec en les persones.

¿El que més t’agrada?
Una de les coses que em diverteixen i em permeten desconnectar, es una sessió d’assaig amb els músics i amics de tota la vida.

¿El que menys t’agrada?
Les discussions amb les persones que m’importen

¿El millor menjar?
Un bon pa amb tomata i fuet o amb una truita a la francesa.

¿El llibre que més t’ha agradat?
No llegeixo llibres, ara bé, soc un gran lector de còmics, sobretot europeus dels que s’englobarien en la línia BD (Bande Dessinée),

Segons Will Eisner, que va ser un influent dibuixant de còmics nord-americà, creador del famós personatge The Spirit i primer autor de còmic que va utilitzar el format novel·la gràfica: "El còmic és l'aplicació principal de l'art seqüencial en suport paper”... per alguna cosa el deuen considerar com el novè art.

Dels que he llegit darrerament, el que més m’ha agradat han estat els set volums publicats de “El Gavilan”, de Patrice Pellerin.


¿La millor cançó que has sentit?
M’agrada molt el que s’anomena rock progressiu, hi ha molts bons temes, tant d’antics com d’actuals, i se’m fa difícil triar-ne un de sol, “Stationary Traveller” dels Camel, o ”Beautiful” dels Marillion, podrien ser un d’ells, però si parlem del millor àlbum triaria sens dubte “Wish You Were Here”dels Pink Floyd.


¿La millor pel·lícula que has vist?
Com amb la música, no et pots quedar amb una sola pel·lícula, moltes i de molts temes diversos m’han agradat.

Seguint la línia de les meves aficions, una de les darreres que m’han agradat a estat “Tintin i el secret de l’Unicorn”


¿Quin és el millor viatge que has realitzat?

La veritat és que sempre que et fan aquesta pregunta se’t fa molt difícil triar, perquè cada viatge es fa en un moment especial, amb amics, família o parella. De totes formes hi ha dos llocs que he visitat, que m’han deixat una empremta especial, un va ser una estada a Mostar i Sarajevo (Bòsnia) pocs anys després de la guerra dels Balcans, en el que vaig poder conèixer de a prop els estralls d’una guerra, i l’altra la visita al camp de concentració i d'extermini d’Auschwitz-Birkenau a Polònia.... impressionant!.


¿Una virtut teva?
La paciència

¿Un defecte?
Soc molt tossut.

¿Què és el que més valores dels demés?
La sinceritat, sens dubte.

¿Què és el que mai perdonaries?
L’engany intencionat

¿Algun anècdota que recordis especialment de la teva vida?
Una anècdota del viatge per Bòsnia que vaig fer amb un amics en cotxe, a Mostar uns soldats ens varen parar en un control, no recordo de quina nacionalitat eren, i ens varen posar una multa per girar en un lloc que en teoria no es podia, evidentment vàrem tenir que pagar-la en efectiu....sense discussió.... devia ser l’inici de la taxa turística!

¿El millor record?
Segurament és un tòpic, però un dels millors records de la meva vida ha estat el del naixement dels meus fills.


¿Què és el que més enyores del passat?
El temps que tenia per endavant.

¿Com veus el futur?
Amb optimisme, i amb ganes de començar nous projectes.

¿Com van ser els teus inicis al món de la nàutica?
Tot hi haver viscut sempre en un poble de mar, els meus inicis amb el món de la nàutica comencen amb la meva relació laboral en el Club Nàutic Port de la Selva.


¿Aficionat a la vela? ¿Alguna/es regata en la que hagis participat?
Soc aficionat a la vela com a espectador, no he participat mai com a tripulant en cap regata, sempre ho he fet des de la vessant de l’organització.

¿Què et va portar a posar-te al front d’un port esportiu?
Va ser per casualitat, havia acabat la carrera, vaig anar a la mili, quan la vaig acabar vaig començar a buscar feina i estant en un procés de selecció per una empresa d’auditoria, se’m va oferir aquesta feina.

¿Què és el millor i el pitjor de dirigir un port?
Un port de petites dimensions com el nostre és com una gran família, en el que els vincles entre l’equip professional i els nostres socis i usuaris va moltes vegades més enllà de la simple relació “proveïdor-client”, i com en totes les famílies hi ha moments molts agradables i moments de tensions que salvem de la millor forma possible.

¿Com veus el futur del sector nàutic?
El sector nàutic viu una situació derivada directament de la forta crisi econòmica mundial i com la resta de sectors mostra un efecte de desacceleració, però ens en sortirem.


¿Creus que la actual crisi canviarà el sector, i el sistema actual? ¿Com es poden adaptar els ports a aquesta situació?
A nivell global, l’actual crisi econòmica ha demostrat de forma brutal les debilitats del model de creixement econòmic dels darrers anys, basat entre d’altres coses, en ofertes de treball fràgils i de baixa productivitat. En els propers anys caldrà augmentar les inversions en I+D, i especialitzar l’economia en sectors de futur com poden ser les energies renovables, les industries tecnològiques, o les activitats vinculades a les persones grans.

I com en la resta de sectors, el nostre també s’haurà d’adaptar al nou marc econòmic, que segurament no tornarà a ser com el que hem viscut aquests darrers anys, haurem de seguir treballant per optimitzar les nostres instal·lacions, per buscar les estratègies de desestacionalització, per augmentar la nostra cartera de serveis als usuaris i sobretot per facilitar l’entrada de nous usuaris als nostres clubs i ports, i en aquest darrer aspecte ens caldrà la implicació de l’administració portuària.


¿Reptes de l’ACPET de cara al futur?
Seguir treballant en el desenvolupament del nostre pla estratègic i seguir fent sentir la nostra veu davant les diferents administracions per defensar els interessos del sector.


¿Com et definires a tu mateix?
Com a una persona molt metòdica, ordenada i molt exigent.


Marc Segura / SBComunicacion

TORNAR