El major port hispà-portuguès tindrà 1.400 amarraments i 40 milions inversió
 
El port estarà ubicat en el terme municipal d'Ayamonte (Huelva), amb el riu Guadiana com a base dels amarratges
 
10/06/2010

piscifactoria Marina Esuri
La Conselleria d'Obres Públiques ha aprovat l'estudi de viabilitat del què serà el major port esportiu amb ús per a Portugal i Espanya, sota el nom de Marina Esuri, que disposarà de 1.400 amarraments i suposarà una inversió de 40 milions d'euros.
 
El port estarà ubicat en el terme municipal d'Ayamonte (Huelva), amb el riu Guadiana com a base dels amarratges, i donarà cobertura tant als usuaris andalusos com als del sud de Portugal, amb serveis complementaris com 15.000 metres de zones comercials, segons fonts de l'Agència Pública de Ports d'Andalusia.
 
A més a més, disposarà de serveis portuaris en terra ferma com tallers i varador, i farà que es converteixin per a usos turístics part de les instal·lacions de la concessió piscícola que es troba a la zona, encara que es mantindran entorn de cinc hectàrees per a aquest fi. Tot això per a un port esportiu que estarà en aigües interiors, a una distància d'uns cinc quilòmetres de la bocana del riu Guadiana. Per als pescadors portuguesos suposarà a més a més la possibilitat que es dragui el riu, quelcom que reivindiquen des de fa quaranta anys.
 

SBC / Ideal.es

OPINA - TORNAR