El projecte de reforma de la Llei de Ports arriba la setmana que ve a la seva fase definitiva
 
Sinó hi ha contratemps, del dia 23 en endavant podria publicar-se en el Butlletí Oficial de l'Estat
 
12/06/2010

El projecte de reforma de la Llei de Ports arriba aquesta pròxima setmana a la seva fase definitiva. El president de la Comissió de Foment, Salvador de la Enzina, va explicar ahir que el procés està complint amb tots els calendaris establerts fa mesos perquè part del seu articulat entre en vigor durant el mes de juliol.
 
El calendari definitiu per a l'última fase del citat projecte va passar el 15 de juny per la convocatòria de la ponència al Senat i posteriorment va ser revisat el nou text. Entre els dies 22 i 23 serà el debat en el ple de la cambra baixa que, si no hi ha canvis, portarà a la publicació en el Butlletí Oficial de l'Estat del nou text que suposarà un nou marc legal per a tots els ports d'interès general de l'Estat i una eina per fomentar la seva competitivitat. L'únic tràmit que es durà a terme serà el vot en contra de les esmenes nacionalistes per part dels senadors de PP i PSOE fruit del pacte per donar estabilitat al sector amb una Llei de Ports consensuada per les dues grans forces polítiques.
 
El nou text legal permetrà al port d’Algeciras aplicar bonificacions al tràfic internacional de contenidors d'un 60% i aplicar una tarifa màxima en l'Estret quan precisin l'intercanvi de bitllets durant l'Operació Pas de l'Estret. A més a més, preveu la reducció dels membres dels consells d'administració.

SBC / Europasur.es

OPINA - TORNAR