El Fòrum Marítim Català celebra la seva Assemblea General Ordinària
 
Durant la trobada els membres d'aquest ‘cluster' marítim van votar l'aprovació dels comptes de l'exercici 2009 i del pla d'acció quotes i pressupostos del 2010
 
junio 2010

El 31 de maig va tenir lloc a les instal·lacions del Consorci el Far l'Assemblea General Ordinària del
Fòrum Marítim Català. Durant aquesta trobada els membres d'aquest cluster marítim van poder conèixer els últims informes realitzats pel president, vicepresidents, oficina de projectes, secretari general, tresorer i grups de treball i van votar l'aprovació dels comptes de l'exercici 2009 i del pla d'acció quotes i pressupostos del 2010. El Fòrum Marítim Català va ser creat el passat any amb l'objectiu d'augmentar la competitivitat i potenciar les activitats del sector marítim.
 

SBC / DIARIO MARÍTIMAS

OPINA - TORNAR

 

anclas


El Club Nàutic Hospitalet-Vandellòs col·labora en l’elaboració d'una àmplia oferta esportiva per a ciutadans i turistes
 
L'oferta esportiva de Vandellòs i l'Hospitalet es centrarà aquest estiu en la natura i la platja
 
junio 2010

El Patronat Municipal d'Esports ha organitzat junt amb la Base Nàutica, el Club Nàutic Hospitalet-Vandellòs i diverses entitats locals esportives una àmplia oferta d'activitats per a tots els gustos i edats, perquè ciutadans i turistes gaudeixin del seu temps lliure. Segons ha explicat el regidor d'Esports, Juan Carlos Vidal, l'oferta d'aquest any es caracteritza per estar “centrada a l'exterior, és a dir, a les muntanyes de Masriudoms, Masboquera i Vandellòs, i a les platges del municipi”. D'altra banda, la Base Nàutica, un servei de platja que té com a finalitat desenvolupar i promoure les activitats de platja i els esports aquàtics i que està ubicat a la Platja de l'Arenal, tornarà a prendre protagonisme aquest estiu. El mateix li passarà a la ludoteca ubicada igualment a la Platja de l'Arenal, destinada als nens d'entre 3 i 10 anys i concebuda com una alternativa d'oci i esbarjo per a aquest col·lectiu. A més a més, com cada any, els nens d'entre 4 i 6 anys tindran l'oportunitat de prendre part durant els mesos de juliol, agost i setembre, en els anomenats 'Casals d'estiu', uns paquets d'activitats esportives i d'oci, que inclouran diversos tallers, psicomotricitat, activitats aquàtiques i ludoteca.
 

SBC / salou.com

OPINA - TORNAR

  

anclas

El president de Cantabria ratifica que les obres del port esportiu de Castro Urdiales seguiran endavant
 
El PRC rebutja així la petició del PSOE de que es paralitzi el projecte

junio 2010
 
El president de Cantabria, Miguel Ángel Revilla, va afirmar que la Conselleria d'Obres Públiques "continuarà treballant" en el projecte del port esportiu de Castro Urdiales, per a "ordenar un espai portuari ara mateix infrautilitzat, convertint-se en una obra almenys acceptada per la majoria, sinó per unanimitat". Revilla va fer aquestes declaracions en ser preguntat per la petició del Grup Socialista de Castro Urdiales que es paralitzi la tramitació de la licitació del projecte de port i es consensuï un altre "menys agressiu". El president va lamentar la postura del PSOE respecte a aquesta obra que és una de les grans apostes del PRC, encara que va evitar criticar al seu soci de govern. Va assenyalar que Castro "és ara mateix un disbarat i caldrà esperar a les eleccions, que són dintre un any, perquè entri la sensatesa al futur govern castreño", va dir. Revilla va recordar que el projecte és una obra "emblemàtica" en la que el Govern regional continuarà treballant, i va recordar que l'aposta pels ports mixtos pesquer-esportius és una petició que es planteja des d'altres punts de la costa de la comunitat, com Laredo "una obra que canviarà la vila", Comillas, Sant Vicente de la Barquera o Suances.
 

SBC / eldiariomontanes.es

OPINA - TORNAR


anclas

Un incendi calcina tres velers al Port d'Andratx i afecta uns altres dos
 
A causa de la intensitat de les flames, una de les embarcacions es va enfonsar i va provocar un abocament de combustible al mar

junio 2010
 
Un incendi va cremar tres velers al Port d'Andratx (Mallorca) el passat 14 de juny, i les flames van afectar uns altres dos, provocant a més a més un abocament contaminant en les aigües del port. Segons van informar fonts del servei d'emergències del 112 i de Bombers de Mallorca, l'incendi es va produir al voltant de l'una de la matinada en un dels velers calcinats -tots ells amb dimensions entre els 10 i els 12 metres d'eslora- i immediatament es va estendre a uns altres dos. Els bombers juntament amb efectius dels parcs de Calvià, Llcumajor i Palma van participar en les tasques d’extinció. A causa de la intensitat de les flames, una de les embarcacions es va enfonsar i va provocar un abocament al mar de combustible. La Unitat Operativa de la Direcció General d'Emergències del Govern va ser l'encarregada de controlar-ho mitjançant tancs de contenció.
 

SBC / ePN

OPINA - TORNAR

anclas


Tres regatistes del Nàutic Salou accedeixen a la selecció catalana d’optimis
 
El Campionat d’Espanya es disputarà entre el 18 i el 24 de juny a la badia de Palma de Mallorca, organitzat pel club Nàutic S’Arenal
 
junio 2010

Tres regatistes del Club Nàutic Salou formaran part de l’equip de Catalunya que disputarà el Campionat d’Espanya de vela de la classe Optimist. Una vegada més, l’esforç i treball en la promoció de la vela infantil realitzada pel club de la capital de la Costa Daurada, situa al Nàutic de Salou al capdavant dels del litoral de Tarragona en nombre de representants a un campionat estatal. Aquesta classificació van obtenir-la al Campionat de Catalunya que durant dos caps de setmana va disputar-se a Arenys de Mar. Les condicions meteorològiques no van ser les millors, ja que només va poder disputar-se una regata. Una vegada més, Carla i Marta Munté, van protagonitzar una gran actuació i van acabar a la cinquena i sisena posició final, lluitant amb els principals regatistes d’Optimist d’Espanya, molts d’ells catalans. Al Campionat hi serà també la jove Maria López, que també va obtenir la seva classificació. El Campionat d’Espanya es disputarà entre el 18 i el 24 de juny a la badia de Palma de Mallorca, organitzat pel club Nàutic S’Arenal.
 

SBC / CN Salou

OPINA - TORNAR 

 

anclas

El 'Safran' es consolida en el lideratge de la Volta Espanya a vela
 
El 'Movistar' va ser sisè a casa seva a Sanxenxo, un mal resultat que el relega del tercer al cinquè  lloc de la general.  El segon en aquesta etapa va ser el 'PRB'
 
junio 2010

El 'Safran' francès va sumar la seva segona victòria en la Volta a Espanya a vela, després de fer-se amb el triomf en la tercera etapa, que unia els ports de Gijón i Sanxenxo, fet que li val per consolidar el seu lideratge al capdavant de la classificació general. Els vaixells gals s'estan mostrant intractables en aquest inici de la regata, ja que el segon en aquesta etapa va ser el 'PRB', que es va emportar el triomf en l'anterior, mentre que en l'arribada a Sanxenxo no van tenir sort els vigents campions del món en 49er, Iker Martínez i Xabi Fernández. El 'Movistar' va ser sisè a la casa seva a Sanxenxo, un mal resultat que el relega del tercer al cinquè lloc de la general, situació que va aprofitar el 'W Hotels - Nova Bocan', tercer a la línia de meta gallega, que li val per ascendir a la tercera plaça de la general, per davant de l'Estrella Damm'.

SBC / Marca.com

OPINA - TORNAR