Barcelona acull les XII Jornades d'Administracions Portuàries de les comunitats autònomes
 
En la trobada es van abordar aspectes d'actualitat com les condicions de les concessions, la col·laboració publico privada i temes mediambientals
 
01/06/2010

XII Jornades Portuaries
Barcelona va acollir entre el 26 i 28 de maig les XII Jornades d'Administracions Portuàries de les comunitats autònomes, organitzades per Ports de la Generalitat. En aquesta trobada es van abordar aspectes d'actualitat per als responsables de les organitzacions autonòmiques de què depenen la gestió dels ports, com és el cas de les condicions de les concessions, la col·laboració publico privada i temes mediambientals.
 
La jornada central de treball de les XII Jornades d'Administracions Portuàries de les comunitats autònomes va tenir lloc a la Sala Cotxeres del Palau Robert de Barcelona, amb la presència en l’ inauguració y clausura de Manel Nadal, secretari de Mobilitat i president de Ports de la Generalitat, acompanyat de Dolors Rodríguez, gerent de Ports de la Generalitat. En la sessió van participar Encarnación Molina, directora Financera i Administrativa de Ports d’Andalusia, que va desenvolupar la ponència «Cooperació publico privada »; Oriol Balaguer, director general de Ports, Aeroports i Costes de la Generalitat de Catalunya, amb «Gestió integral del litoral, la costa i els seus ports»; Eva Subirà i Antón Elejabeitia, directora de la Delegació a Catalunya i gerent de Ports, Turisme i Administracions Públiques d'AENOR, respectivament, amb «El valor de certificació com a eina de millora i confiança», i Raúl Medina, catedràtic de l'Institut Hidrogràfic de Cantàbria, amb «Impacte del canvi climàtic en les infraestructures portuàries».
 
També es va realitzar una taula rodona «Finalització de les concessions d'instal·lacions nàutic esportives: alternatives de gestió», moderada per Rosa Busquets, sotsdirectora general de Ports i Costes de la Generalitat de Catalunya. Posteriorment es van desenvolupar les conferències «Instal·lacions nàutic esportives: criteris de disseny i aprofitament», a càrrec de Vicente Ibarra, cap de Servei de Planificació, Projectes i Obres de Ports i Costes de la Generalitat Valenciana; «Temporals: gestió en ports i costes», a càrrec de Joan Bellavista, gerent del Consorci Port de Mataró; «Senyalització portuària i responsabilitat civil», a càrrec de José Mª Díaz, director general de Ports de Cantàbria, i «Eficiència energètica. Experiències telegestió», a càrrec de Margarita Díez, responsable de la Zona Portuària Centre de Ports de la Generalitat. Per finalitzar el programa de les XII Jornades d'Administracions Portuàries de les comunitats autònomes es van visitar les instal·lacions dels ports de Palamós, amb el tràfic de creuers com principal tema d'interès, i les obres del port de Blanes on es va realitzar l'esmorzar de clausura.

SBC / Diario Marítimas

OPINA - TORNAR