Dinou ports de l'ACPET obtenen la bandera blava
 
Catalunya aconsegueix més de 100 banderes blaves en platges i ports, la tercera comunitat autònoma, per darrere Galícia i València
 
02/06/2010

Bandera blava
Dinou ports esportius associats a l'ACPET (Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics) lluiran la bandera blava a les seves instal·lacions aquesta temporada. D'altra banda un total de 85 platges catalanes també lluiran la bandera blava aquesta temporada de bany, segons les dades de l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), que promou aquesta iniciativa.
 
Els ports associats guardonats han estat Llança, Port de la Selva, Roses, l'Escala, l'Estartit, Marina Palamós, Blanes, Mataró, Port Olímpic, Marina Port Vell, Port Ginesta, Garraf, Aiguadolç, Segur de Calafell, Torredembarra, Salou, Hospitalet de l'Infant, l'Ametlla de Mar i l'Ampolla. Catalunya ha aconseguit quatre banderes menys que la temporada passada, però l'ADEAC ha atribuït en un comunicat la pèrdua d'aquests quatre guardons a els temporals de primavera, i ha destacat que aquesta disminució ha estat "en menor mesura del que cabia preveure".
 
D'aquesta manera, Catalunya es situa en tercera posició a tot Espanya, per darrere Galícia i de la Comunitat Valenciana, que sumen, respectivament, 122 i 108 banderes. Per províncies, la de Tarragona és la que ha aconseguit més distincions per a les seves platges, amb un total de 38, per davant de Girona (27) i Barcelona (20).
 

SBC / Agencies

OPINA - TORNAR