El port de Mataró tindrà golondrines aquest estiu per gaudir del litoral del maresme
 
La ciutat vol fer del port un dels principals punts d'atracció per turistes aquest estiu. La simbiosi entre port-ciutat es materialitza en un ampli ventall d'activitats

16/06/2010
 
Golondrines-a-Mataro-Foto-S_-PUNSOLA_highlighted_latest_news
El port de Mataró tindrà golondrines per fer passejades pel litoral maresmenc. El servei, que ja ofereix un dels operadors del sector nàutic, és una de les principals novetats de les propostes turístiques d'aquest estiu a la ciutat. Els viatges, de moment, només es faran els diumenges al migdia, costaran deu euros i duraran una hora aproximadament. Els aspectes relacionats amb el mar i el port es tornen a reforçar de cara a atraure nous turistes. A banda de la ruta marítima en ‘golondrina’, també hi ha altres activitats com ara el submarinisme, les sortides en veler o els banys en alta mar. L'any passat la capital del Maresme va rebre 20.500 visitants.
 
El port de Mataró es vol obrir a la ciutat i la ciutat vol fer del port un dels principals punts d'atracció per turistes aquest estiu. La simbiosi entre tots dos es materialitza en un ampli ventall d'activitats, que van a càrrec d'operadors privats del sector, per gaudir d'unes vacances actives en contacte amb la mar. Algunes de les propostes són el submarinisme amb batejos subaquàtics, el busseig a les praderies de l'alguer i els cursos de tots els nivells, entre d'altres activitats. En aquest sentit, una de les principals novetats són els passejos en golondrina, com des de fa anys hi ha al port de Barcelona.
 
Anna Claus, gerent de l'empresa Blaumar, explica que en principi el servei només funcionarà els diumenges. Les sortides, que costaran deu euros, es faran pel litoral mataroní, però també hi ha la possibilitat d'allargar el viatge fins a Arenys de Mar en sentit nord o fins a Badalona, en sentit sud. “A més també es poden organitzar trajectes en grups i podem adaptar-nos a les seves necessitats per fer, per exemple, banys en alta mar”, afegeix la responsable del servei. Els vaixells que faran aquestes rutes marítimes seran dos, un de 25 places i un altre de més petit amb capacitat per a onze tripulants.
 
La presidenta de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró, Alícia Romero, va explicar que l'Ajuntament destina un milió d'euros perquè la costa estigui a punt per a la vinguda de turistes. En aquest sentit, assegura que durant l'any passat van visitar la capital del Maresme fins a 20.500 persones, que van generar un impacte econòmic de quatre milions d'euros.
 
Per millorar aquestes dades, enguany es continua amb la campanya Troba el teu dia d'estiu a Mataró, adreçada a persones que visiten la ciutat en un sol dia per gaudir de les activitats culturals i l'oferta lúdica i gastronòmica que ofereix Mataró durant els mesos d'estiu.

SBC / El Punt

OPINA - TORNAR