Màlaga sumarà gairebé 7.000 punts d'amarratge amb l'ampliació de quatre ports
 
Hi ha projectes pendents a la capital, Vélez, Marbella i Fuengirola, encara que s'han ralentitzat per la crisi econòmica
 
13/06/2010
         
MALAGA..Marina-la-Bajadilla_articlefull
La província de Màlaga té pendents quatre projectes d'ampliació de ports esportius, fet que sumarà 2.200 punts nous d'amarratge, un 50% més dels que hi ha actualment en servei. No obstant això, la crisi ha ralentitzat aquests plans, encara que no els ha paralitzat. L'Agència Pública de Ports d'Andalusia (APPA) compta amb tres projectes molt avançats sobre la taula i un quart que està acordat, però camina una mica més retardat. Són plans d'ampliació de recintes ja existents, unes obres menys costoses i més sostenibles que la construcció d'un port esportiu nou. 
 
Màlaga capital, Marbella, Vélez i Fuengirola són els municipis que compten amb projectes més avançats en disseny i tramitació. El més madur d'aquests quatre és l'ampliació del port de La Bajadilla, que aspira a sumar 408 nous amarraments als 266 actuals, gràcies a una inversió mixta de fons públics i privats. No obstant això, la regidora responsable dels ports de Marbella, Alicia Jiménez, pateix perquè les obres d'ampliació quedin paralitzades pels retalls econòmics anunciats per la Junta d'Andalusia, després de deu anys de tràmits del projecte. “Les obres haurien d'haver començat fa ja bastant temps”, va assenyalar.
 
L'ampliació del port de El Candado és un altre dels plans que estan en estudi per l'APPA, amb una inversió exclusivament privada (70 milions d'euros) s'arribaria als 1.000 amarratges enfront dels 280 disponibles. La inversió al port de Caleta de Vélez està pendent de la licitació de les obres, amb idea de triplicar els 200 amarraments existents i crear un museu del mar. Queda per resoldre l'ampliació del recinte de Fuengirola que porta gairebé vint anys intentant la seva ampliació. A mitjan 2009 es va consensuar un projecte amb la Junta per passar de les 456 places existents a 901.

 
SBC / laopiniondemalaga.es

OPINA - TORNAR