Vint ports de l’ACPET reben la Bandera Blava Europea de Ports Esportius
 
El guardó distingeix el treball dut a terme pels ports en la protecció del medi ambient i l’entorn natural i en la prestació de serveis d’alt nivell. Catalunya és la comunitat amb més ports esportius guardonats

30/05/2011
 
BANDERAx20BLAVA
Molts dels ports adherits a l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics  (ACPET) han rebut la Bandera Blava Europea de Ports Esportius, que distingeix el treball dut a terme pels ports en la protecció del medi ambient i l’entorn natural i en la prestació de serveis d’alt nivell.
 
Des de la Subdirecció General de Ports i Aeroports s’ha felicitat als ports guardonats i se’ls ha animat a continuar treballant com fins ara per aconseguir fites com aquesta, que ajuden a difondre tant al país com a l’exterior la bona imatge de Catalunya.
 
Els vint ports de l’ACPET que han obtingut guardó són:  el Club Nàutic Llançà, CN Port de la Selva, Port de Roses, CN l’Escala, CN l’Estartit, Marina Palamós, CN Port d’Aro, Club Vela Blanes, Port Mataró, Marina Port Vell, Port Olímpic de Barcelona, Port Ginesta, CN Garraf, Aiguadolç Port de Sitges, CN Vilanova i la Geltrú, Port Segur-Calafell, Port de Torredembarra, Port Esportiu Tarragona, CN Salou i el CN Hospitalet de l’Infant.
 
Cal destacar que al conjunt d’Espanya s’han obtingut aquest any 603 banderes blaves (511 en platges i 92 en ports esportius), mantenint-se al capdavant dels 36 països de l'Hemisferi Nord que participen en el programa de banderes blaves, que valora des de l'accessibilitat de les platges a la neteja de la sorra i la qualitat de les aigües. Això significa que una de cada sis banderes de les 3.554 concedides ondejaran a Espanya.

 
Catalunya es la tercera comunitat amb més banderes, 86 per platges i 22 per ports esportius, per davant només es troben en primer lloc Galícia amb 117 per platges i 13 per ports, seguit per la Comunitat Valenciana amb 104 per platges i dotze per ports. 

SBC /Ports de la Generalitat / El País

OPINA - TORNAR