Reivindiquen el compliment dels acords aconseguits per a les subvencions per la matriculació d'embarcacions d’esbarjo a Catalunya

La mesura afectava els vaixells d’esbarjo la compra dels quals es realitzés en el mateix, i els venedors i compradors del qual tinguessin el seu domicili fiscal a Catalunya.

28/05/2011

 
L'Associació Nacional d'Empreses Nàutiques (ANEN), en representació del sector nàutic nacional, reivindica el compliment de la iniciativa relativa a la subvenció del 30% de l'impost de matriculació per les embarcacions d’esbarjo adquirida durant l'edició 2009 del Saló Nàutic de Barcelona, celebrat en les mes de novembre d'aquest any. La mesura afectava els vaixells d’esbarjo la compra dels quals es realitzés en el mateix, i els venedors i compradors del qual tinguessin el seu domicili fiscal a Catalunya. L'acord de subvencionar la compra d'embarcacions d’esbarjo (igual que s'havia fet en altres comunitats autònomes amb el sector de l'automòbil) va aconseguir el seu objectiu principal: "Per a la caiguda brutal de matriculacions d'embarcacions d’esbarjo a Catalunya i conseqüentment salvar més de 20.000 ocupacions", segons ANEN.
 
SBC /Diario Marítimas

El CN Llançà organitza el trofeu de foto/sub/apnea

Les condicions meteorològiques del dia van acompanyar als participants, permetent-los fer nombroses fotografies
 
16/05/2011

Complint les previsions de l'organització, el dia 15 de maig es celebrà el concurs de fotografia subaquàtica en apnea "Trofeu Club Nàutic Llançà de Foto/sub/apnea", amb la participació de nou esportistes federats en aquesta especialitat. Les condicions meteorològiques del dia van acompanyar als participants, permetent-los fer nombroses fotografies. L'activitat va començar a les vuit del matí amb la preceptiva inscripció dels esportistes, mitja hora mes tard van sortir a mar per a prendre part en el concurs, que va acabar a les 13:30 h., tornant aleshores a les instal·lacions del club per a lliurar les fotografies a l'organització. En acabar la competició el club va oferir aperitiu als capbussadors, i com a cloenda de l'activitat, es van lliurar els trofeus als guanyadors del concurs del 2010.
 
SBC /CN Llançà

Un xeic àrab guanya el concurs per ampliar el port de Marbella

Anuncien una inversió de 400 milions, una capacitat nàutica de 1.220 embarcacions esportives i 155.000 metres quadrats de zona terrestre
 
18/05/2011
 
L'ampliació del port de La Bajadilla, l'únic de gestió directa de la Junta de Marbella, es prepara per fer un salt no sols quantitatiu sinó també qualitatiu de la mà del xeic catarí Abdullah Ben Nasser Al-Thani, propietari del Màlaga CF. El projecte d'ampliació ja té nom i cognoms. Segons publica Diari Sud, la Junta ha adjudicat a la unió temporal d'empreses Nasir Bin Abdullah & Sons, encapçalada pel xeic, i en la que també participa l'Ajuntament de Marbella a través del Port Esportiu Marbella amb un 3%, la remodelació de la marina i la gestió durant els pròxims 40 anys del recinte nàutic, ubicat a la zona aquest del nucli urbà. Anuncien una inversió de 400 milions i parlen d'una superfície de 220.000 metres quadrats de dàrsenes abrigades, una capacitat nàutica de 1.220 embarcacions esportives i 155.000 metres quadrats de zona terrestre.
 
SBC /preferente.com

La FEAPDT va participar a la World Marina Conference a Singapur

Gabriel de Sandoval, President de la FEAPDT i Gerent de Marina Port Vell va exposar  en la seva conferència la situació actual dels Ports Esportius d'Espanya
 
14/05/2011
 
La Federació Espanyola d'Associacions de Ports Esportius i Turístics (FEAPDT) va participar en la World Marina Conference organitzada per l'ICOMIA Marines Group durant els passats dies 10, 11 i 12 de maig que es va celebrar a Singapur. La WMC es celebra cada tres anys i en ella es reuneixen delegats de tot el món. Les sessions són de gran interès i els temes que es tracten pretenen ajudar a millorar la gestió dels ports esportius. Gabriel de Sandoval, President de la FEAPDT i Gerent de Marina Port Vell va exposar  en la seva conferència la situació actual dels Ports Esportius d'Espanya i l'impacte socioeconòmic del Turisme Nàutic. Oscar Siches, va presentar en la seva conferència les variables de disseny i construcció per reduir l'impacte mitjà ambiental de les instal·lacions nàutiques. Així mateix, va assistir a la Conferència Patrick Reynes, President d'ANADE i José Luis Fayos assessor tècnic de la FEAPDT.

SBC /FEAPDT

 La Subdirecció general de Ports i Costes de la Generalitat canvia la seva estructura

L’entitat passa a ser la Subdirecció general de Ports i Aeroports, sent la Sra. Rosa Busquets la nova Subdirectora General de Ports i Aeroports, i el nou Cap del Servei de Ports és el Sr. Francesc Macias i Amat

29/05/2011
 

L’entitat de la Subdirecció general de Ports i Costes de la Generalitat de Catalunya canvia la seva estructura i passa a ser la Subdirecció general de Ports i Aeroports, amb dependència de la Direcció General de Transports i Mobilitat. La Sra. Rosa Busquets ha estat nomenada com a Subdirectora General de Ports i Aeroports.
A efectes informatius, cal esmentar que les funcions en matèria de costes passen a una Subdirecció de nova creació anomenada "de Costes i Acció Territorial", amb dependència de la Direcció general d'Ordenació del Territori i Urbanisme. Així mateix també s'ha produït un canvi en la persona responsable del servei de ports, que passa a ser el Sr. Francesc Macias i Amat.

SBC / Subdirecció general de Ports i Aeroports