Simulacre d’emergència mediambiental al CN Llança
 
En la reunió de valoració posterior que van mantenir els organismes, les entitats i els cossos de seguretat participants van treure una valoració positiva
 
19/05/2011

20110519_simulacre_cnllanca 082 [1280x768]
La dàrsena esportiva del CN Llança va ser l’escenari triat per dur a terme el simulacre d’emergència mediambiental el dijous 19 de maig, amb l'objectiu de posar a prova els plans d'autoprotecció del propi club nàutic i del port de Llançà, respectivament.
 
L'exercici va ser executat a partir del supòsit d'un vessament accidental de 500 litres de benzina a l'estació de servei de carburants del Club Nàutic, produït a causa d'una avaria mecànica en la debanadora de l'assortidor.
 
20110519_simulacre_cnllanca 180 [1280x768]
L'equip d'intervenció del club, format per membres de l'equip professional de marineria de l'entitat, i l'equip de comunicació integrat per membres dels serveis administratius del club, sota les ordres inicials del responsable de seguretat i alhora gerent de l'entitat llançanenca, van activar el pla intern d'actuació davant situacions d'emergència i el pla propi de contingències mediambientals.
 
Immediatament l'operari de la benzinera del club va tallar el subministrament elèctric de l'estació de serveis de carburant per a neutralitzar la fuga de benzina simulada. Posteriorment es va posar els fets en coneixement dels serveis d'emergència i dels responsables de la Zona Portuària Nord de Ports de la Generalitat, atès que l'incident podia sortir de les instal·lacions nàutic esportives gestionades pel club i afectar altres zones del port de Llançà.
 
L'equip d'intervenció del club, seguidament va procedir a confinar el vessament envoltant el carburant simulat amb barreres absorbents de contenció.
 
El cap d'emergències del club va cedir el comandament de les tasques al guardamolls del port de Llançà, depenent de la Zona Portuària Nord de Ports de la Generalitat, quan aquest es va incorporar a les tasques, assumint el responsable de l'administració portuària a Llançà la coordinació general de l'acte doncs, a més dels protocols d'emergència del club, es van activar els generals del port de Llançà.
 
Paral·lelament els bombers vigilaven que l'hidorcarbur vessat no afectés a embarcacions amarades a les instal·lacions portuàries i van neutralitzar el possible vessament a terra a la zona de la benzinera escampant espumògen, la policia local i els mossos d'esquadra es van encarregar d'establir i controlar els perímetres de seguretat per mantenir lliures les vies d'evacuació i controlar els accessos a la zona afectada.
 
La Guardia Civil del mar va controlar l'accés marítim de la instal·lació per a evitar el trànsit de vaixells per la bocana del port. Els grups d'intervenció i els diferents estaments i entitats que van participat en el simulacre, van ser: Club Nàutic Llançà i el seu equip professional, Ports de la Generalitat, Protecció civil de Llançà, Protecció civil-Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Protecció civil-Serveis Territorials a Girona, Bombers de la Generalitat de Catalunya, Bombers GRAE, Policia Local de Llançà, Mossos d'Esquadra, Guardia Civil del mar i l’Agencia Catalana de l'Aigua.
 
En la reunió de valoració posterior que van mantenir els organismes, les entitats i els cossos de seguretat participants, van fer un primer anàlisis tècnic del simulacre, sent la valoració inicial positiva, destacant la celeritat i determinació amb que va actuar l'equip d'intervenció.

 
SBC /CN LLançà

OPINA - TORNAR