Arrenca la campanya estival de seguretat en la nàutica d’esbarjo

Com a novetat més destacada, utilitza les noves tecnologies per acostar als usuaris els consells de seguretat

10/06/2011

El Ministeri de Foment i Caixa Mediterrani (CAM) van presentar el dia nou a Alacant la campanya estival de seguretat en la nàutica d’esbarjo 2011, amb la novetat de l'ús de les noves tecnologies per a la difusió de consells amb l'objectiu de millorar la protecció marítima i evitar possibles contratemps. En concret, està centrada en la difusió d'informació útil -recomanacions bàsiques d'actuació i normatives de seguretat- i es dirigeix principalment als tripulants de les embarcacions d’esbarjo. La directora general de Marina Mercant, Isabel Durántez Gil, i la directora de Salvament Marítim, Esther González Saavedra, van explicar les novetats d'aquesta campanya divulgativa que utilitza les noves tecnologies per acostar als navegants d’esbarjo els consells de seguretat. Entre els objectius recollits en el PNS figuren el reforç de la prevenció i la conscienciació dels professionals i usuaris de la mar, a més del foment de la difusió de la cultura de la seguretat. Segons els responsables de la campanya, aquest tipus de flota augmenta de manera considerable durant els mesos d'estiu per la presència en aigües espanyoles d'embarcacions d’esbarjo de bandera estrangera. La campanya també està destinada a practicants d'esports i activitats nàutiques. Com a novetat més destacada, s’utilitzen les noves tecnologies per acostar als usuaris els consells de seguretat. Així, s'ha creat el microsite www.seguridadnautica.es que ofereix la possibilitat de consulta senzilla gràcies a la seva aparença àgil i intuïtiva.

SBC /ePN
 

Els ports esportius de Balears no arriben a omplir-se en l'inici de la temporada alta

Els amarraments presenten una ocupació del 85% al juny, al que s'afegeix un retall en els ingressos perquè els vaixells redueixen les seves sortides

15/06/2011

Els ports esportius de Mallorca ja no posen el cartell de ´complet´ en ple mes de juny. El seu nivell d'ocupació es situa a hores d'ara en un 85% i els seus ingressos mantenen una evolució a la baixa pel fet que les sortides que fan les embarcacions també s'han vist retallades, segons coincideixen a assenyalar els directors d'algunes de les principals instal·lacions de l'illa. "Va haver-hi uns anys, quan tot el camp era orenga, que a hores d'ara ja estàvem pelns i reivindicàvem la necessitat d'ampliar els amarraments existents a l'illa. Avui ja no cal", reconeix el president de l'associació d'instal·lacions nàutiques esportives de Balears (ANADE) i director de Marina Port de Mallorca, Patrick Reynés. Tant Reynés com el director d'Alcudiamar, Bartomeu Bestard, coincideixen que a hores d'ara és fàcil trobar amarraments disponibles a l'illa, en estar al voltant d'un 15% buits, lluny ja del ple total que podia donar-se en aquestes mateixes dates de 2007. Però el seu homòleg al port esportiu de Santa Ponça, Ricard Ferrer, afegeix un factor encara més significatiu: "En un port, el nivell d'ocupació no és tan rellevant com en un hotel. El nostre problema és que molts dels vaixells que tenim en els amarraments a penes es mouen i els ingressos en molts dels nostres locals s'han vist notablement reduïts". Aquest retall s'aproxima al 10% en alguns casos.

SBC /diario de Mallorca


La venda de vaixells es redueix a la meitat a causa de la crisi

Les fires nàutiques són necessàries per dinamitzar la compravenda d'embarcacions

08/06/2011

Les instal·lacions del port esportiu de Marina Corunya van acollir a principis de mes la primera fira Exponàutica de vaixells nous i d'ocasió tant en sec com a sur que se celebra al nord d'Espanya. Així ho va explicar el gerent de Marina Corunya, Jesús González-Aller Lacalle, qui va assegurar que és necessari emprendre aquest tipus d'iniciatives per dinamitzar la compravenda d'embarcacions, donada la difícil situació que travessa el sector. “Les vendes s'han reduït en un cinquanta per cent, unes xifres similars a les de l'automòbil”, va apuntar Aller. El gerent de les instal·lacions esportives va assenyalar la dificultat que suposarà per al sector de la nàutica d’esbarjo recuperar-se de la situació al no tractar-se d'un bé de “primera necessitat sinó d'oci”. En aquest sentit va destacar que les instal·lacions de La Coruña, de Marina Corunya, que ara mateix estan al 35 per cent de la seva capacitat, “han notat molt la caiguda en la venda de vaixells”.

SBC /lavozdegalicia.es
 

L'ONU ha demanat que es protegeixin els mars i oceans, vitals per a l'ésser humà

La importància dels oceans en l'ecosistema y en l'economia mundial "mereixen especial atenció" de cara a la Conferència de Nacions Unides sobre el Desenvolupament Sostenible (Río+20)

12/06/2011

Nacions Unides ha demanat als seus Estats membres que protegeixin l'entorn marí, responsable de la major part de l'oxigen que es respira, i gestionin els recursos que ofereixen mars i oceans d'una manera sostenible, per garantir que les futures generacions també puguin comptar amb ells. "Amb motiu del Dia Mundial dels Oceans, insto als governs i a tots els sectors de la societat a què assumeixin la responsabilitat individual i col·lectiva de protegir l'entorn marí i gestionar els seus recursos de manera sostenible per a les generacions presents i futures", va dir el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon. Nacions Unides va celebrar el dimecres vuit de juny el tercer Dia Mundial dels Oceans, en aquesta ocasió sota el lema "Els nostres oceans: Per un futur verd", amb el propòsit de crear consciència a tot el món dels desafiaments que enfronta la comunitat internacional en relació amb els oceans, responsables de la major part de l'oxigen que es respira. Ban va explicar que la importància dels oceans en l'ecosistema y en l'economia mundial "mereixen especial atenció" de cara a la Conferència de Nacions Unides sobre el Desenvolupament Sostenible (Río+20), que se celebrarà l'any que ve a Brasil.

SBC /Nuestromar
 

Menorquin Yachts sol·licita el concurs de creditors

L'empresa dedicada al sector nàutic ha pres aquesta mesura per donar continuïtat al negoci mentre s'intenta implantar un pla de viabilitat

21/06/2011

Menorquí Yachts ha presentat, davant el Jutjat Mercantil de Palma, la sol·licitud de declaració de concurs voluntari de creedors. L'empresa dedicada a la fabricació d'embarcacions d’esbarjo comunicà que aquesta mesura s'ha pres per fer possible la continuïtat del negoci mentre s'intenta implementar un pla de viabilitat que superi l'actual conjuntura econòmica negativa. La situació en què es troba la companyia és, segons s'expressa en un comunicat, conseqüència directa de la profunda crisi que travessa el sector d'embarcacions d’esbarjo. En aquest sentit, s'afirma que la facturació de l'empresa ha caigut un 75 per cent des de 2007. A causa d'aquesta situació, part dels seus 37 empleats es troben des de 2009 afectats per un expedient de regulació d'ocupació de suspensió temporal. A més de presentar el concurs de creedors, Menorquí Yachts està prenent una sèrie de mesures per tractar de revertir la seva actual situació: adequar l'estructura de la companyia a les circumstàncies del mercat; negociar amb els creedors per aconseguir finançar la fabricació de les noves gammes d'embarcacions i intentar captar inversors que aportin capital. Respecte d'això, ja s'està negociant un acord amb un fabricant del sector.

SBC /menorca.info