El conseller de Territori i Mobilitat, Lluis Recoder entrega la bandera blava a vint ports de l'ACPET
 
Als diferents parlaments es va deixar constancia de la importancia dels ports esportius en el foment del turisme

19/06/2011
 
IMG_5595
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i el president de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), José Ramón Sánchez Moro, acompanyats pel president de l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics de Catalunya (ACPET), Tomàs Gallart, del director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Leonard Carcolé, i l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Andreu Martí, entre d’altres autoritats, van reconèixer el 19 de juny al port de l’Ametlla de Mar la tasca feta pels ports esportius catalans, entre els que es troben vint associats de l’ACPET. A l’acte també van lloar als municipis catalans en el foment del turisme i han guardonat a diverses localitats costaneres amb el distintiu de qualitat de la Bandera Blava.  En total, s’han premiat 86 platges (dues més que l’any passat) i 22 ports catalans (tres més que al 2010 i dels quals 20 pertanyen a l’ACPET) d’un total de 43 municipis.
 
IMG_5541
Els vint ports de l’ACPET que han obtingut guardó són:  el Club Nàutic Llançà, CN Port de la Selva, Port de Roses, CN l’Escala, CN l’Estartit, Marina Palamós, CN Port d’Aro, Club Vela Blanes, Port Mataró, Marina Port Vell, Port Olímpic de Barcelona, Port Ginesta, CN Garraf, Aiguadolç Port de Sitges, CN Vilanova i la Geltrú, Port Segur-Calafell, Port de Torredembarra, Port Esportiu Tarragona, CN Salou i el CN Hospitalet de l’Infant.
 
Recoder va destacat la importància d’aquests guardons, que situen la costa de Catalunya i els seus ports com un dels destins turístics més importants del sud del Mediterrani. Tot i això, el conseller ha remarcat que el bon estat de les platges és la conseqüència de l’adopció d’actituds cíviques perseverants, que evitin l’abocament de residus a les platges i actuïn en la font de generació dels residus.
 
El distintiu de les Banderes Blaves l’atorga l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), tot i que ha comptat amb la col·laboració de l’Agència Catalana de l’Aigua, que s’ha encarregat de coordinar la recollida d’informació i avaluar totes les candidatures.  El guardó distingeix el treball dut a terme pels ports en la protecció del medi ambient i l’entorn natural i en la prestació de serveis d’alt nivell. Catalunya és la comunitat amb més ports esportius guardonats.

SBC /Acpet / Generalitat

OPINA - TORNAR