Port Garraf acull les Jornades de Formació en Seguretat per a Navegants
 
Les jornades van constar d'una part teòrica i un altre pràctica en què va participar un helicòpter de rescat Helimer

09/05/2011
 
cartel_formacion_garraf_es
Port Garraf ha estat l'escenari elegit per celebrar una nova edició de les Jornades de Formació en Seguretat per a Navegants organitzades per ANAVRE i Salvament Marítim, emmarcades dins el programa “Més formació, menys legislació”, que es van celebrar el dissabte 14 de maig.
 
Aquesta activitat suposa la posada en pràctica de l'acord de col·laboració subscrit entre ambdues entitats durant la passada edició del Saló Nàutic de Barcelona. L'activitat de formació, de caràcter teoricopràctic, va consistir en una xerrada col·loqui sobre temes de seguretat al mar a càrrec del Cap de Salvament Marítim de Barcelona, D. Jaime Saragossa i de tècnics de Salvament Marítim.
 
Després es va fer una demostració, a terra, d’inflat de bots salvavides, armilles i encesa de bengales i bots de fum com els que formen part de l'equip de seguretat habitual a les embarcacions esportives i d’esbarjo. Tot això sota la supervisió de tècnics de l'empresa Balsamar.
 
Després d'això, un helicòpter de rescat Helimer, va dur a terme un exercici de rescat i evacuació d'un ferit a bord i un home a l'aigua, maniobra que es va realitzar enfront de l'espigó de ponent, a fi que els assistents poguessin observar de prop el desenvolupament del simulacre des de la terrassa superior del Club. Van ser els propis participants els qui van efectuar les crides de socors i van actuar com rescatats. Posteriorment, la tripulació de l'aparell i els assistents es van reunir per explicar i aclarir els dubtes als participants. Després de l'àpat es va realitzar una sessió de portes obertes, en la que la tripulació de l'Helimer va mostrar, als participants i públic en general, com és un helicòpter de rescat marítim d'última generació, així com de l'embarcació Salvamar "Mintaka". Així mateix la Fundació FADEI va fer una exposició de material de rescat i suport vital bàsic, amb explicacions dels seus monitors a tots els interessats.
 
Han col·laborat en aquesta acció el Club Nàutic Garraf i l'Escola de Vela. La seguretat a càrrec de Creu Roja del mar amb base a Port Ginesta, que van comptar amb socorristes, unitat de suport vital bàsic i embarcacions pròpies, així com una patrullera del Servei Marítim de la GC. Van donar difusió de l'esdeveniment entre els seus associats RANC, la Confederació Espanyola de Pesca Responsable i la FCV.


SBC /PORT GARRAF

OPINA - TORNAR