La Fira Nàutica d’Ocasió i del Xàrter de Port Ginesta es consolida com a referent a l’Estat espanyol
 
Els expositors, satisfets pels resultats obtinguts, han expressat el seu desig que l'esdeveniment tingui continuïtat l'any vinent en una quarta edició.
La vicepresidenta Joana Ortega, que ha visitat la fira, traslladarà al govern la necessitat de potenciar la nàutica per incentivar el turisme de qualitat.

16/05/2011
 
port-ginesta_2_web1
Fins a 7.000 persones s'han acostat aquest cap de setmana a la III Fira Nàutica d'Ocasió i del Xàrter de Port Ginesta amb la intenció d'aprofitar les ofertes en embarcacions, serveis i accessoris nàutics més interessants del mercat, i de gaudir de les moltes activitats programades. Una xifra que deixa satisfets als organitzadors que veuen com “s'han acomplert les expectatives de públic que converteixen la fira en una de les més importants de l'Estat amb només tres anys de vida”, valora Miquel Guarner, el seu director. A banda de les ofertes, la fira, que ha tingut lloc del 13 al 15 de maig, s'ha caracteritzat per la diversitat en l'exposició comercial que ha reunit firmes d'utensilis, complements, roba nàutica, lloguer d'embarcacions, neteja, pintura, escoles i clubs de navegació, així com una excel·lent oferta gastronòmica per part de les empreses de restauració del port.
 
En general, els expositors s'han mostrat satisfets pels resultats obtinguts i han expressat el seu desig que la fira tingui continuïtat l'any vinent en una quarta edició. En aquest sentit, Òscar López, president de l'Associació d'Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN), responsable de l'organització, i Eladi Balletbó, conseller delegat de Port Ginesta, han expressat el seu desig de continuar incrementat any rere any l’oferta d’exposició i la quantitat d’empreses presents. El programa d'activitats ha estat també un dels al·licients per al públic que ha pogut gaudir de les sortides amb grans velers clàssics a preus populars però també de l'espectacularitat de proves com un rally de motos aquàtiques o bé una regata de semirígides i una altra d'embarcacions clàssiques, o bé un simulacre de supervivència i rescat a l'aigua. També va tenir lloc per primer any la sortida de la regata del Delta.
 
Dissabte, la vicepresidenta del govern català Joana Ortega va visitar la fira i va comunicar als responsables d'ADIN que transmetrà a les conselleries competents la necessitat de tractar la nàutica com un sector econòmic d’interès per a la promoció del turisme de qualitat. Per la seva banda, López li va manifestar la importància que tenen els salons i fires nàutiques per a l’economia del sector i la necessitat que aquests innovin en el seu format i manera d'arribar al visitant potencial. “Les fires han de ser innovadores, lúdiques, participatives i econòmiques per tal de promoure l’afluència de públic familiar que potenciï la iniciació a la nàutica”, remarca López.

SBC /PORT GINESTA

OPINA - TORNAR