El sector nàutic reclama al Govern que aprovi una proposta no de Llei a favor de la nàutica d’esbarjo

S'ha presentat un informe que destaca el "clar desavantatge" de la fiscalitat de la nàutica d’esbarjo espanyola per competir amb altres països com França i Itàlia. Per això, demanen que es revisi l'impost de matriculació

Plymouth002
L'Associació Nacional d'Empreses Nàutiques (ANEN) exigeix a l'Executiu que desenvolupi la proposta no de Llei, acordada fa un any amb suport del Partit Socialista, Esquerra Unida i Partit Popular, que afavoreixi la nàutica d’esbarjo. El sector recorda que aquest acord va suposar "el reconeixement d'un segment que pot impulsar el Turisme nàutic".

En un acte que ha tingut lloc a la seu madrilenya de la CEOE, aquesta associació ha presentat un informe al costat de la Mediterranean Yacht Broker Association (MYBA), l'Associació Espanyola de Grans Iots (AEGY) i l'Associació d'Empreses Nàutiques de Balears (AENB), que destaca el "clar desavantatge" de la fiscalitat de la nàutica d’esbarjo espanyola per competir, en comparació amb l'oferta d'altres països com França i Itàlia. Per això, demanen que es revisi l'impost de matriculació que s'aplica a Espanya als vaixells d’esbarjo de més de vuit metres d'eslora.

A més a més, el sector demanda "un Pla Nacional Global de Turisme Nàutic" que impulsi iniciatives com les fiscals citades i permeti "recuperar en gran manera les seves xifres de negoci i ocupació perduts en els últims anys, atès que una menor pressió fiscal reforçaria la presència de més empreses nàutiques". En aquest sentit, consideren necessari "adoptar mesures urgents" amb l'objectiu de "potenciar" aquest sector, entenent que "la indústria nàutica té un efecte dinamitzador sobre l'economia espanyola".


SBC-nexotur.com

TORNAR