Simulacre d’incendi i rescat al Club Nàutic Port de la Selva
 
L'exercici ha estat organitzat per Ports de la Generalitat, la Direcció General de Protecció civil i el Club Nàutic Port de la Selva
 
10/05/2012

201261
Les instal·lacions del Club Nàutic del port del Port de la Selva han estat l'escenari d'un exercici on s'ha simulat l'incendi d'una embarcació d'esbarjo en què ha resultat ferit un tripulant. L'objectiu de l'exercici ha estat posar a prova els protocols d'actuació en cas d'emergència del Pla d'autoprotecció del port.
 
En el supòsit de simulacre hi han intervingut mitjans humans, marítims i materials, amb l'objectiu de fer front a l'emergència. En l'exercici un mariner del Club Nàutic ha detectat l'incendi en un veler amarrat i ha donat l'avís que ha activat els protocols de trucades al 112 i al CECAT i els protocols d'actuació del port.
 
A continuació, la marineria del Club ha procedit a l'aïllament de l'embarcació incendiada, han contingut la possible fuita de combustible i han traslladat el ferit, que havia caigut a l'aigua a un punt de desembarcament. Els bombers han extingit l'incendi de l'embarcació i han col·laborat en l'assistència al ferit. Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local s'han ocupat del control d'accessos i d'establir els perímetres de seguretat necessaris. El mateix ha fet el Servei Marítim Provincial de la Guàrdia Civil a la bocana del port.
 
Els efectius del SEM s'han fet càrrec de l 'atenció al ferit. Els Bombers de la Generalitat han desplaçat dues autobombes i dos vehicles de comandament, amb un total de set efectius. L'exercici ha estat organitzat per Ports de la Generalitat, la Direcció General de Protecció civil i el Club Nàutic Port de la Selva. Aquest simulacre ha comptat amb la participació de diferents grups d'intervenció implicats en la resolució d'emergències, com ara els Bombers de la Generalitat, Mossos d'Esquadra, Policia Local, Servei Marítim Provincial de la Guàrdia Civil, Servei d'Emergències Mèdiques, el guardamolls, mariners del Club Nàutic i representants de l'Ajuntament del municipi.

SBC-CN Port de la Selva
 
TORNAR